Overslaan en naar de inhoud gaan

Sef Vergoossen: 'Genk heeft dezelfde flow als Ajax'

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 11:23

Voormalig voetbaltrainer Sef Vergoossen ziet overeenkomsten tussen Ajax en KRC Genk. Genk wordt zondag mogelijk landskampioen in België en ook Ajax maakt kans op de titel in Nederland.

Als Genk kampioen wordt in Belgïe is dat de vierde titel voor de Belgisch-Limburgse club. Voormalig voetbaltrainer Sef Vergoossen werd in 2002 kampioen met Genk. "Ik heb zelf met KRC Genk een landstitel gewonnen, dus dan heb je een speciale band met die club."

Ajax
Vergoossen benoemt de overeenkomsten tussen KRC Genk en de Europese revelatie van dit seizoen: Ajax. Ik zie bij het Genk van nu een bepaalde drive", zegt Vergoossen. Volgens de oefenmeester is dat "dezelfde flow die bij Ajax in Nederland te zien is. Beide clubs raken die flow niet meer kwijt dit seizoen."

Landstitel
Genk heeft zondag met Club Brugge nog een lastige opponent op het programma staan. Als de oude werkgever van Vergoossen in Brugge wint, is Genk voor de vierde keer kampioen van België. Als Genk verliest is er nog geen man over boord. De club heeft dan nog steeds met twee resterende duels een voorsprong van drie punten op Club Brugge.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen