Overslaan en naar de inhoud gaan

Sef Vergoossen: 'Genk heeft dezelfde flow als Ajax'

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 11:23

Voormalig voetbaltrainer Sef Vergoossen ziet overeenkomsten tussen Ajax en KRC Genk. Genk wordt zondag mogelijk landskampioen in België en ook Ajax maakt kans op de titel in Nederland.

Als Genk kampioen wordt in Belgïe is dat de vierde titel voor de Belgisch-Limburgse club. Voormalig voetbaltrainer Sef Vergoossen werd in 2002 kampioen met Genk. "Ik heb zelf met KRC Genk een landstitel gewonnen, dus dan heb je een speciale band met die club."

Ajax
Vergoossen benoemt de overeenkomsten tussen KRC Genk en de Europese revelatie van dit seizoen: Ajax. Ik zie bij het Genk van nu een bepaalde drive", zegt Vergoossen. Volgens de oefenmeester is dat "dezelfde flow die bij Ajax in Nederland te zien is. Beide clubs raken die flow niet meer kwijt dit seizoen."

Landstitel
Genk heeft zondag met Club Brugge nog een lastige opponent op het programma staan. Als de oude werkgever van Vergoossen in Brugge wint, is Genk voor de vierde keer kampioen van België. Als Genk verliest is er nog geen man over boord. De club heeft dan nog steeds met twee resterende duels een voorsprong van drie punten op Club Brugge.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen