Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Security gebruikte geweld op Oktoberfeest Sittard'

Geplaatst opwoensdag 29 oktober 2014 - 5:45

Drie Sittardenaren, in de leeftijd van zeventien tot en met twintig jaar, hebben aangifte gedaan tegen het Roermondse beveiligingsbedrijf EBM Security.

Ze zeggen mishandeld te zijn door beveiligers tijdens het Oktoberfeest in Sittard. Inmiddels bekijkt het Openbaar Ministerie de zaak.

Mishandeld na moshpit
De oudste van het drietal, die niet bij naam genoemd wil worden, zegt door acht beveiligers te zijn mishandeld. Dat alles na een zogeheten moshpit, een fenomeen tijdens concerten waarbij mensen in het wild om zich heen slaan. "Er werd geduwd en getrokken”, zegt hij over het incident, dat vorige week dinsdag plaatsvond in de Yellow Rental tent.

Acht tegen drie
"Wij moesten met beveiligers mee naar een afgesloten hoekje, waar we flink werden toegetakeld. Zij waren met acht man, wij maar met zijn drieën.” Volgens verschillende ooggetuigen is er door beveiligers ‘geschopt en geslagen’ toen de slachtoffers op de grond lagen of werden vastgehouden.

Aangifte
Vervolgens is het trio door diezelfde beveiligers overgedragen aan de politie. "De security heeft daarbij verklaard dat de mannen waren verzocht de tent te verlaten, maar dat niet deden. Daarna zouden ze zich hebben verzet toen ze naar buiten werden gebracht”, zegt een politiewoordvoerder. "Een dag na het incident hebben deze mannen aangifte gedaan tegen EBM.”

Gedegen onderzoek
Taco van Tuyl, directeur en eigenaar van EBM Security, heeft de zaak inmiddels intern besproken. "Het incident is bekend. Wat er precies is gebeurd, ga ik niet bespreken in de media.”

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Organisatie tevreden over Oktoberfeest in Sittard
Politie tevreden over 'gezellig Oktoberfeest'
Oktoberfeest Sittard krijgt gratis wifi
Reuzenrad Oktoberfeest verlaat door lekke band
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen