Overslaan en naar de inhoud gaan

'Security gebruikte geweld op Oktoberfeest Sittard'

Geplaatst opwoensdag 29 oktober 2014 - 5:45

Drie Sittardenaren, in de leeftijd van zeventien tot en met twintig jaar, hebben aangifte gedaan tegen het Roermondse beveiligingsbedrijf EBM Security.

Ze zeggen mishandeld te zijn door beveiligers tijdens het Oktoberfeest in Sittard. Inmiddels bekijkt het Openbaar Ministerie de zaak.

Mishandeld na moshpit
De oudste van het drietal, die niet bij naam genoemd wil worden, zegt door acht beveiligers te zijn mishandeld. Dat alles na een zogeheten moshpit, een fenomeen tijdens concerten waarbij mensen in het wild om zich heen slaan. "Er werd geduwd en getrokken”, zegt hij over het incident, dat vorige week dinsdag plaatsvond in de Yellow Rental tent.

Acht tegen drie
"Wij moesten met beveiligers mee naar een afgesloten hoekje, waar we flink werden toegetakeld. Zij waren met acht man, wij maar met zijn drieën.” Volgens verschillende ooggetuigen is er door beveiligers ‘geschopt en geslagen’ toen de slachtoffers op de grond lagen of werden vastgehouden.

Aangifte
Vervolgens is het trio door diezelfde beveiligers overgedragen aan de politie. "De security heeft daarbij verklaard dat de mannen waren verzocht de tent te verlaten, maar dat niet deden. Daarna zouden ze zich hebben verzet toen ze naar buiten werden gebracht”, zegt een politiewoordvoerder. "Een dag na het incident hebben deze mannen aangifte gedaan tegen EBM.”

Gedegen onderzoek
Taco van Tuyl, directeur en eigenaar van EBM Security, heeft de zaak inmiddels intern besproken. "Het incident is bekend. Wat er precies is gebeurd, ga ik niet bespreken in de media.”

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Organisatie tevreden over Oktoberfeest in Sittard
Politie tevreden over 'gezellig Oktoberfeest'
Oktoberfeest Sittard krijgt gratis wifi
Reuzenrad Oktoberfeest verlaat door lekke band
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen