Overslaan en naar de inhoud gaan

Sectie: 'Ivana Smit mogelijk al dood voor val'

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 6:47

Model Ivana Smit (18) uit Sittard was mogelijk al overleden voordat ze van een balkon in een hotel in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur viel.

Die conclusie trekt patholoog Frank van de Goot na hernieuwde sectie op het lichaam van de Nederlandse vrouw.

Nauwelijks bloed
De patholoog heeft daar meerdere aanwijzingen voor, onder meer het feit dat er nauwelijks bloed was op de plek waar zij was neergekomen. Van de Goot bracht eerder al aan het licht dat Smit letsel had voordat ze op 7 december van grote hoogte naar beneden stortte. Het sectierapport is inmiddels in de afrondende fase.

'Geen tragisch ongeval'
Smit was die nacht op bezoek in de hotelkamer van een Amerikaans echtpaar. De politie leek al snel uit te gaan van een ongeluk, maar haar familie gelooft dat niet. Afgelopen weekend liet de Britse privédetective Mark Williams-Thomas al na eigen onderzoek weten dat de dood van het model 'zeker geen tragisch ongeval' was. Hij deed ter plaatse onderzoek in opdracht van de nabestaanden.

Lees ook: 'Dood Ivana Smit behandelen als een moordonderzoek'

Strafrechterlijk onderzoek
Op verzoek van de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra begon het Nederlandse Openbaar Ministerie eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Smit en bestudeert zowel het Maleisische als het Nederlandse autopsierapport. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen