Overslaan en naar de inhoud gaan

Scooterexamens eerste stap in opstart CBR

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2020 - 15:51

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is dinsdag onder andere in Heerlen weer begonnen met het afnemen van scoorterrijexamens.

Het is een van de eerste stappen in de herstart van het CBR.

Opstarten
Vanaf woensdag kunnen leerlingen weer een theorie-examens afleggen. Volgende week maandag volgen dan de praktijkexamens voor auto en motor. De kandidaten van wie het praktijkexamen was geannuleerd door coronamaatregelen krijgen hierin voorrang.

Eerste
De Heerlense Eka van Meulebrouck werd twee maanden geleden daags voor haar scooterexamen afgebeld. "Dat was balen", aldus Eka. "Maar ik snap het wel." Dinsdag mocht ze als eerste Limburgse haar examen afleggen. Ondanks dat Eka twee maanden geen les heeft gehad, heeft haar rijschoolhouder Kees Verheij er alle vertrouwen in. "Iets wat je geleerd hebt dat verleer je in principe niet", aldus Verheij.

Examen
Bij het examen mocht geen camera aanwezig zijn, maar in de loop van de middag meldde Eka dat ze geslaagd is.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen