Overslaan en naar de inhoud gaan

Scooterdieven opgepakt na achtervolging door Heuvelland

Geplaatst opzaterdag 19 juni 2021 - 7:55

De politie heeft vrijdagavond twee scooterdieven opgepakt na een achtervolging door het Heuvelland. Agenten konden een dief in Eys aanhouden. Zijn kompaan werd later in Valkenburg gearresteerd.

Dat meldt de politie op Facebook.

Geen licht
Een politiepatrouille zag twee scooters rijden in de buurt van Gulpen. Omdat een van de twee bestuurders geen licht aan had, wilde de agenten hem hierop aanspreken. Niet veel later werd de politie door een automobilist aangesproken die vertelde dat zijn scooter gestolen was. De agenten zagen een van de twee scooters vervolgens op de grond liggen. De bestuurder was inmiddels bij de andere scooterdief achterop gesprongen.

Sokken
Een achtervolging door het Heuvelland volgde, waarbij de scooterdief volgens de politie gevaarlijke acties uithaalde. In Eys liet het duo de scooter achter en probeerde ze te voet uit handen van de politie te blijven. De agenten konden een van de twee verdachten direct aanhouden. Met een politiehond werd vervolgens in de omgeving gezocht naar de andere verdachte, maar die kon later in Valkenburg worden opgepakt. Hij viel op omdat hij op zijn sokken liep. Zijn slippers was hij tijdens de achtervolging verloren.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen