Overslaan en naar de inhoud gaan

Scooterdieven helpen politie een handje

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 10:45

Een man (21) uit Belfeld is donderdagavond tegen de lamp gelopen nadat hij, samen met een jongen (16) uit Arnhem, een scooter in Nijmegen had gestolen.

Het duo ontvreemdde eerder op de dag een scooter op de Schependomlaan.

Filmpje
Dat was niet onopgemerkt gebleven, want de eigenaar van de tweewieler kon de politie een goede omschrijving geven van de dieven. Ook werkte de actie van de bandieten hun eigen aanhouding in de hand. Ze zetten namelijk snel na de diefstal een filmpje online waarin de scooter te koop werd aangeboden.

Speurwerk
Vrienden van de gedupeerde eigenaar hielpen de agenten mee met het speurwerk naar het tweetal. Het slachtoffer maakte een afspraak met de aanbieder van de gestolen scooter. Wat de dieven niet wisten, is dat de politie mee kwam 'kijken' naar het voertuig. De gestolen scooter werd gevonden, en de vangst bleek nog groter, want de scooter waarmee de mannen hun slag sloegen, bleek ook te zijn gestolen.

De Belfdenaar en Arnhemmer zijn opgepakt en zitten voorlopig vast.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen