Overslaan en naar de inhoud gaan

Scooterdief komt van koude kermis thuis

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 8:54

Een scooterdief heeft zichzelf in de nacht van dinsdag op woensdag in Sittard een nat pak bezorgd bij het op de vlucht slaan voor de politie.

De politie werd rond 1:00 uur gealarmeerd voor de diefstal van een scooter op de Broekmolen.

Bos
Twee personen probeerden de tweewieler te ontvreemden. Toen de politie aankwam, gingen de verdachten ervandoor richting de Sportcentrumlaan. Die vlucht duurde voor eentje niet lang, want agenten konden de dief al snel aanhouden, schrijft de politie Westelijke Mijnstreek op Instagram. Zijn kompaan rende het nabijgelegen bos in. Verschillende politie-eenheden stelden zich op op de wegen langs het bos.

Visvijver
Maar de verdachte gooide zijn eigen ruiten in door in visvijver de Schwienswei te zwemmen tijdens zijn vlucht voor de politie. En aangezien hij het erg koud had gekregen, droop hij af en kwam zelf kletsnat en onder de modder het bos uit gestrompeld. Een ambulance checkte of hij onderkoeld was geraakt of nog andere verwondingen had. Daarna is hij meegenomen naar he cellencomplex in Maastricht.

De onfortuinlijke dief werd zelfs nog het arrestantenbusje in gedragen, omdat zijn schoenen nat waren geworden door zijn korte zwemavontuur. De scooter is teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen