Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs wil punten sprokkelen voor Tokio

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 20:34

Demi Schuurs wil tijdens de toernooien in Madrid en Rome een grote stap zetten richting Tokio. De dubbelspecialist moet één plaats stijgen op de wereldranglijst om zich direct te plaatsen.

Schuurs uit Nieuwstadt, maar woonachtig in Maastricht staat op dit moment elfde op de ranglijst maar moet op 14 juni in de top-10 staan.

Billy Jean King Cup
Schuurs is in vorm. Zo won ze tien dagen geleden het WTA-tournament van Charleston met haar Amerikaanse dubbelpartner Nicole Melichar. Het was de tweede titel dit seizoen voor het duo. Met deze titel op zak spoedde Schuurs zich naar Den Bosch waar het duel in de Billy Jean King Cup tegen China op het programma stond. Daar won ze de beslissende dubbelwedstrijd met Arantxa Rus aan haar zijde.

14 juni
Nu maakt de 27-jarige tennisster zich op voor de toernooien van Madrid, Rome en uiteindelijk Roland Garros. Schuurs reist met veel zelfvertrouwen af. "Er zijn nog genoeg toernooien om punten te pakken voor de ranglijst. Ik wil niet steeds bezig zijn met punten tellen. Ik geef er alles voor en op 14 juni zien we of het genoeg is."

Bertens
Lukt het Schuurs niet om bij de eerste tien te eindigen, dan is er nóg een mogelijkheid om naar Tokio te gaan. Ze is dan niet alleen afhankelijk van haar eigen ranking maar ook van haar dubbelpartner. Schuurs vormt in Tokio een duo met Kiki Bertens. Mocht Bertens niet fit zijn dan zou Aranxta Rus ook nog een optie zijn voor Schuurs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen