Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs wil punten sprokkelen voor Tokio

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 20:34

Demi Schuurs wil tijdens de toernooien in Madrid en Rome een grote stap zetten richting Tokio. De dubbelspecialist moet één plaats stijgen op de wereldranglijst om zich direct te plaatsen.

Schuurs uit Nieuwstadt, maar woonachtig in Maastricht staat op dit moment elfde op de ranglijst maar moet op 14 juni in de top-10 staan.

Billy Jean King Cup
Schuurs is in vorm. Zo won ze tien dagen geleden het WTA-tournament van Charleston met haar Amerikaanse dubbelpartner Nicole Melichar. Het was de tweede titel dit seizoen voor het duo. Met deze titel op zak spoedde Schuurs zich naar Den Bosch waar het duel in de Billy Jean King Cup tegen China op het programma stond. Daar won ze de beslissende dubbelwedstrijd met Arantxa Rus aan haar zijde.

14 juni
Nu maakt de 27-jarige tennisster zich op voor de toernooien van Madrid, Rome en uiteindelijk Roland Garros. Schuurs reist met veel zelfvertrouwen af. "Er zijn nog genoeg toernooien om punten te pakken voor de ranglijst. Ik wil niet steeds bezig zijn met punten tellen. Ik geef er alles voor en op 14 juni zien we of het genoeg is."

Bertens
Lukt het Schuurs niet om bij de eerste tien te eindigen, dan is er nóg een mogelijkheid om naar Tokio te gaan. Ze is dan niet alleen afhankelijk van haar eigen ranking maar ook van haar dubbelpartner. Schuurs vormt in Tokio een duo met Kiki Bertens. Mocht Bertens niet fit zijn dan zou Aranxta Rus ook nog een optie zijn voor Schuurs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen