Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs wacht duel met Bertens in Cincinnati

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 8:28

Demi Schuurs en Anna-Lena Grönefeld hebben de volgende ronde bereikt van het WTA-toernooi in Cincinnati.

Ze versloegen op hardcourt het Amerikaans-Poolse duo Krawczyk-Rosolska met 6-2, 4-6 en 10-8.

Voorsprong
Krawczyk en Rosolska wonnen de eerste game van de eerste set, waarna de 26-jarige Schuurs en haar Duitse dubbelpartner gelijkmaakten en een 3-1 voorsprong namen. Desirae Krawczyk en Alicja Rosolska wonnen daarna nog een game, maar daarna waren de punten voor Schuurs en Grönefeld. In minder dan een half uur was de eerste set met 6-2 binnen.

Zesde punt
In de tweede set kwam het Nederlands-Duitse koppel met 2-0 voor, maar zij zagen die voorsprong in de volgende games verdwijnen. Krawczyk en Rosolska liepen uit naar 4-2 en zagen Schuurs en Grönefeld terugkomen tot 4-4. Het Amerikaans-Poolse koppel won de set met 6-4 en had vier kansen nodig om het verlossende zesde punt te scoren.

Winst
In de derde set kwamen Schuurs en Grönefeld met 3-1 achter, maar het tweetal vocht terug en kwam met 4-4 gelijk. Het werd 5-5, waarna het Nederlands-Duitse duo op voorsprong kwam en de winst niet meer uit handen gaf: 10-8.

Schuurs en Grönefeld moeten het woensdagavond in de stad in Ohio in de achtste finale opnemen tegen Kiki Bertens en de Kroatische Donna Vekic.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen