Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs overtuigend naar dubbelfinale in Cincinnati

Geplaatst opzaterdag 18 augustus 2018 - 23:24

Demi Schuurs heeft met haar dubbelpartner Elise Mertens de finale van het WTA-toernooi in Cincinnati bereikt.

Zaterdagavond Nederlandse tijd klopten de Nieuwstadse en de Belgische het Amerikaans duo bestaande uit Kaitlyn Christian en Sabrina Santamaria in twee sets.

Duidelijke cijfers
​Schuurs en Mertens grepen met een vroege break direct het initiatief en zetten daarmee de toon voor de eerste set. Het als zesde geplaatste duo trok die set met duidelijke cijfers naar zich toe: 6-1.

Cruciale game
In de tweede set leek het er aanvankelijk op dat Christian en Santamaria de wedstrijd weer in evenwicht zouden brengen, maar daar dachten Schuurs en Mertens anders over. Na een break halverwege de set sloegen zij in de de meest cruciale game - bij een 5-4 stand in hun voordeel - opnieuw met een break toe. Het koppel bezorgde zichzelf vier matchpoints, maar had er aan één genoeg: 6-4.

Finale
In de finale, die zondag wordt gespeeld, stuiten Schuurs en Mertens op de Tsjechische Lucie Hradecka en de Russische Ekaterina Makarova. Vorige week boekte Schuurs met Ashleigh Barty in Montreál al haar zesde toernooiwinst van het jaar.

Lees ook: Demi Schuurs pakt in Montreal zesde prijs van dit jaar

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen