Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs naar tweede ronde damesdubbel Wimbledon

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 21:13

Demi Schuurs uit Nieuwstadt en haar Belgische partner Elise Mertens hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het damesdubbelspel op Wimbledon.

Het duo rekende donderdagavond in tweede instantie alsnog af met Sorana Cirstea en Sara Sorribes Tormo: 7-5, 6-4.

Regen
De partij begon woensdag, maar werd toen aan het eind van de dag gestaakt nadat met name de regen roet in het eten van de tennissters had gegooid. Schuurs en Mertens begonnen toen goed, kwamen in de eerste set op een 3-1 voorsprong, maar stapten bij een 4-4 tussenstand van het heilige Londense gras.

Lees ook: Eerste partij Schuurs op Wimbledon door regen gestaakt

Initiatief
Donderdagavond kreeg het duel een vervolg en toen bleken Schuurs en haar partner bij de les: ze trokken de eerste set met 7-5 naar zich toe. Ook in de tweede set nam het als achtste geplaatste koppel het initiatief en gaven ze het Roemeens-Spaanse duo het nakijken: 6-4.

Russinnen
Het is het eerste grandslam-toernooi van dit jaar waarin Schuurs en Mertens de eerste ronde overleven. In de volgende ronde wacht een confrontatie met de Russinnen Ekarterina Makarova en Vera Zvonareva.

Mixed-double
​Schuurs komt op Wimbledon ook uit in het mixed-double toernooi, samen met landgenoot Jean-Julien Rojer. Zij mogen door een 'bye' de eerste ronde overslaan in dat schema.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen