Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs naar tweede ronde damesdubbel Wimbledon

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 21:13

Demi Schuurs uit Nieuwstadt en haar Belgische partner Elise Mertens hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het damesdubbelspel op Wimbledon.

Het duo rekende donderdagavond in tweede instantie alsnog af met Sorana Cirstea en Sara Sorribes Tormo: 7-5, 6-4.

Regen
De partij begon woensdag, maar werd toen aan het eind van de dag gestaakt nadat met name de regen roet in het eten van de tennissters had gegooid. Schuurs en Mertens begonnen toen goed, kwamen in de eerste set op een 3-1 voorsprong, maar stapten bij een 4-4 tussenstand van het heilige Londense gras.

Lees ook: Eerste partij Schuurs op Wimbledon door regen gestaakt

Initiatief
Donderdagavond kreeg het duel een vervolg en toen bleken Schuurs en haar partner bij de les: ze trokken de eerste set met 7-5 naar zich toe. Ook in de tweede set nam het als achtste geplaatste koppel het initiatief en gaven ze het Roemeens-Spaanse duo het nakijken: 6-4.

Russinnen
Het is het eerste grandslam-toernooi van dit jaar waarin Schuurs en Mertens de eerste ronde overleven. In de volgende ronde wacht een confrontatie met de Russinnen Ekarterina Makarova en Vera Zvonareva.

Mixed-double
​Schuurs komt op Wimbledon ook uit in het mixed-double toernooi, samen met landgenoot Jean-Julien Rojer. Zij mogen door een 'bye' de eerste ronde overslaan in dat schema.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen