Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs gaat voor plek bij Ajax: 'Ook als De Ligt blijft'

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 8:10

Perr Schuurs kan bij het eerste van Ajax nog niet op heel veel speeltijd rekenen. Toch denkt de 19-jarige verdediger uit Nieuwstadt niet aan een vertrek en wil hij voor zijn plek knokken bij de Amsterdammers.

"Ik wil voor mijn kansen bij Ajax gaan, of Matthijs de Ligt nou blijft of niet", zegt Schuurs in een interview met Voetbalzone.

Jong Ajax
Coach Erik ten Hag heeft tot dusver pas vier keer gebruik gemaakt van de jongeling: één keer in de Eredivisie en drie keer in het bekertoernooi. Bij Jong Ajax staat de teller inmiddels op 24 optredens. Schuurs moet in de pikorde bij de hoofdmacht van de Amsterdammers onder andere sterkhouder Matthijs de Ligt voor zich dulden.

Kans
De Ligt wordt begeerd door veel topclubs. Een eventueel vertrek zou een kans voor Schuurs zijn. "Er zou dan natuurlijk wel een plekje vrijkomen en dat zou positief uit kunnen pakken voor mij, maar ik hoop wel dat hij blijft en ik wil voor m'n kansen gaan of hij nou blijft of niet", zegt de stopper uit Nieuwstadt.

Tempo
Schuurs maakte afgelopen zomer de overstap van Fortuna naar Ajax. Wat hem vooral opvalt, is dat het tempo vele malen hoger ligt bij de recordkampioen. En dat is iets wat Schuurs naar eigen zeggen nog wel kan verbeteren. "Er is een aantal punten waarop ik me kan verbeteren en ik denk dat ik dit bij Ajax het snelste kan leren. Dan heb ik het over snelheid, handelingssnelheid, fysieke kracht. Dat leer je allemaal op de trainingen met het eerste, daar word ik veel beter van. Niet alleen vanwege de jongens met wie ik samen speel, maar ook vanwege de jongens die ik tegenover me heb staan."

Lees ook: De Ligt over Perr Schuurs: 'Dat Limburgs mag er wel vanaf'

Harder
Het 19-jarige talent traint dan ook vaak apart met een fitnesstrainer om sneller te worden. "Winston Bogarde is ook iemand die mij daarin helpt, ik denk dat ik harder moet worden als verdediger en hij steunt mij daar ook heel erg in."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen