Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs en Mertens ronde verder op US Open

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 22:29

Demi Schuurs en Elise Mertens hebben de tweede ronde bereikt van de US Open. Zij versloegen in het damesdubbel Daria Gavrilova en Petra Martic in drie sets: 6-3, 5-7 en 6-2.

De tennisster uit Nieuwstadt en haar Belgische dubbelpartner kwamen in de eerste set in New York tegen het Russisch-Kroatische koppel snel op voorsprong, maar de tegenstander maakte gelijk en kon de Limburgse tennissters tot 3-3 bijbenen. Daarna kwamen Schuurs en Mertens op dreef en wonnen in minder dan 26 minuten de set met 6-3.

Derde set afgedwongen
In de tweede set waren
Gavrilova en Martic opgewassen tegen de Limburgse duo. De strijd ging tot 3-3 gelijk op. Schuurs en Mertens kwamen op 4-3, waarna de tegenstander de stand weer gelijk trok en met 5-7 een derde set afdwong.

Snel
Het als zevende geplaatste Nederlands-Belgische koppel leek daarin snel een einde aan de wedstrijd te maken door met 4-0 voor te komen.
Gavrilova en Martic wonnen nog twee games, maar moesten zich uiteindelijk met 6-2 gewonnen geven.

In de tweede ronde moeten Schuurs en Mertens het opnemen tegen de winnaars van de wedstrijd tussen het Russische koppel Vitalia Diatchenko en Margarita Gasparyan en het Amerikaanse duo Sofia Kenin en Sachia Vickery.

Gemengd dubbel
Schuurs komt later op de dag nog een keer in actie. Met Matwé Middelkoop neemt zij het in het gemengd dubbel op tegen de Chinese Shuai Zhanmg en John Peers uit Australië. Het Nederlandse duo is als zesde geplaatst.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen