Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs en Groenefeld naar achtste finale in Dubai

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 21:18

Demi Schuurs en Anna-Lena Groenefeld hebben de achtste finale van het vrouwendubbel in Dubai bereikt.

Het tweetal versloeg in het WTA-toernooi in de hoofdstad van het gelijknamige emiraat het Roemeens-Poolse duo Mihaela Buzarnescu en Alicja Rosolska met 6-2 en 6-4.

Zesde punt
Schuurs en haar Duitse dubbelpartner hadden in de eerste set weinig moeite met de tegenstander en bouwden een 5-0 voorsprong op. Daarna wonnen Buzarnescu en Rosolska twee games voordat de tennissters uit Nieuwstadt en Hannover het zesde punt scoorden en de set wonnen.

In evenwicht
In de tweede set bood het Roemeens-Poolse koppel aanmerkelijk meer tegenstand en kwam zelfs met 1-2 voor. Schuurs en Groenefeld trokken de stand weer in evenwicht en kwamen met 3-2 voor. De tegenstander kwam opnieuw terug, maar kon het Nederlands-Duitse duo daarna niet meer bijbenen: 6-4. Na een uur en vier minuten was de klus voor het als achtste geplaatste duo geklaard.

Schuurs en Groenefeld vervolgen het toernooi woensdagmiddag met tegen de Roemeense Irina Maria Bara en haar uit Slovenië afkomstige partner Dalila Jakupovic.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen