Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs en Groenefeld naar achtste finale in Dubai

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 21:18

Demi Schuurs en Anna-Lena Groenefeld hebben de achtste finale van het vrouwendubbel in Dubai bereikt.

Het tweetal versloeg in het WTA-toernooi in de hoofdstad van het gelijknamige emiraat het Roemeens-Poolse duo Mihaela Buzarnescu en Alicja Rosolska met 6-2 en 6-4.

Zesde punt
Schuurs en haar Duitse dubbelpartner hadden in de eerste set weinig moeite met de tegenstander en bouwden een 5-0 voorsprong op. Daarna wonnen Buzarnescu en Rosolska twee games voordat de tennissters uit Nieuwstadt en Hannover het zesde punt scoorden en de set wonnen.

In evenwicht
In de tweede set bood het Roemeens-Poolse koppel aanmerkelijk meer tegenstand en kwam zelfs met 1-2 voor. Schuurs en Groenefeld trokken de stand weer in evenwicht en kwamen met 3-2 voor. De tegenstander kwam opnieuw terug, maar kon het Nederlands-Duitse duo daarna niet meer bijbenen: 6-4. Na een uur en vier minuten was de klus voor het als achtste geplaatste duo geklaard.

Schuurs en Groenefeld vervolgen het toernooi woensdagmiddag met tegen de Roemeense Irina Maria Bara en haar uit Slovenië afkomstige partner Dalila Jakupovic.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen