Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs en Dabrowski naar volgende ronde in Madrid

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 14:57

Demi Schuurs en Gabriela Dabrowski hebben de achtste finale bereikt van het WTA-toernooi in Madrid.

De in Maastricht woonachtige tennisster en haar Canadese partner versloegen Oksana Kalashnikova en Alla Kudryavtseva met 7-6 en 7-5.

Tiebreak
Schuurs en Dabrowski leken in de eerste set een snelle overwinning te behalen. Zij stonden al met 4-0 voor voordat de tegenstander uit Georgiƫ en Rusland het eerste punt pakten. Het Nederlands-Canadese duo kwam met 5-2 voor, maar Kalashnikova en Kudryavtseva werkten de achterstand weg. Na 6-6 wonnen Demi Schuurs en haar Canadese partner de tiebreak met 7-2.

Afgemaakt
In het eerste gedeelte van de tweede set kwamen Schuurs en Dabrovski na 3-3 voor het eerst op voorsprong tegen het Georgische-Russische duo en kregen bij 5-4 het eerste matchpoint. Zij slaagden er niet in dat te verzilveren. Bij 6-5 kregen ze opnieuw een matchpoint en maakten de set en de wedstrijd met 7-5 af.

Achtste finale
In de achtste finale moet het tweetal het opnemen tegen het Australisch-Chinese duo Ellen Perez en Saisai Zheng. Schuurs komt in Madrid niet met haar vaste dubbelpartner Nicole Melichar in actie. De Amerikaanse neemt in eigen land aan een toernooi deel om te kunnen voldoen aan de regels voor een ticket voor de Olympische Spelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen