Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuurs en Bertens winnen spannend eerste duel

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 15:14

Demi Schuurs uit Nieuwstadt en haar dubbelpartner Kiki Bertens zijn doorgedrongen tot de tweede ronde op de Olympische Spelen in Tokio.

Schuurs en Bertens maakten er een spannende partij van en wonnen na een beslissende tiebreak van Caroline Garcia en Kristina Mladenovic: 7-6 (4), 5-7 en 11-9.

Huilend
De Nederlandse vrouwen gingen slecht van start in hun toernooi tegen de Françaises. Garcia en Mladenovic kwamen met 0-3 voor in de eerste set. Daarna wisten Schuurs en Bertens voor het eerst een game binnen te halen: 1-3. Bij een pauze tussen de games door en bij een stand van 1-4 zat een trillende Demi Schuurs te huilen op haar stoel. De Nieuwstadtse leek bevangen te zijn door de spanning. Ze werd getroost door Bertens.

Comeback
Het leek Schuurs goed te hebben gedaan, want de Nederlandse vrouwen, die als derde zijn geplaatst in Tokio, kwamen terug tot 4-4. Bij een stand van 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen over de eerste set. Bij een stand van 6-4 kregen Bertens en Schuurs twee setpunten. Ze lieten die kans niet liggen en wonnen de set.

Initiatief
In de tweede set ging het gelijk op. Beide teams hielden hun eigen game, al hadden de Françaises daar meer moeite mee dan de Nederlandse dames. Toch waren het Garcia en Mladenovic die bij een stand van 5-5 wisten te breken. Het gaf ze zoveel vertrouwen dat ze hun eigen game eenvoudig binnenhaalden en de tweede set wonnen met 7-5.

Tiebreak
De gelijke stand in sets betekende dat een tiebreak de beslissing moest brengen. Deze ging echter niet tot zeven gewonnen punten, zoals normaal gesproken het geval is, maar tot tien punten. Bertens en Schuurs waren direct scherp en wisten snel een gaatje te slaan met de Françaises, die in 2016 nog samen Roland Garros wonnen. Na drie punten op rij stond een stand van 7-3 op het bord. Een matchpoint leek niet ver weg, maar de Franse dames wisten terug te keren en kregen bij een stand van 8-9 een matchpoint. Dankzij een goede actie van Schuurs werd deze echter weggewerkt, waarna Nederland wel toesloeg bij zijn eerste matchpoint: 11-9. Het leidde tot grote vreugde bij de Nederlandse vrouwen.

Achtste finale
In de achtste finales treffen Schuurs en Bertens de Russische vrouwen Kudermetova en Vesnina, die overigens niet mogen uitkomen onder de Russische vlag vanwege het dopingverleden van het land. Daarom spelen ze mee als onderdeel van het Russische Olympisch Comité. Die wedstrijd wordt maandag al gespeeld.

Beste return
Bertens en Schuurs waren na afloop blij met hun zege. "Ik sloeg op matchpoint tegen de beste return van de wedstrijd", aldus Schuurs. "Er waren zoveel verschillende emoties. We speelden tegen een topkoppel op Kiki haar laatste toernooi. We willen haar loopbaan zo graag met een goed gevoel afsluiten." Bertens speelt op de Olympische Spelen haar laatste wedstrijden. Zaterdag werd Bertens uitgeschakeld in het enkelspel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen