Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutterspark Brunssum moet toeristenknaller worden

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 22:36

Het Schutterspark in Brunssum wordt opgeknapt en moet jaarlijks 400.000 betalende bezoekers lokken.

Dat meldt lokale omroep ZO-NWS woensdag.

Uitkijktoren en kabelbaan
Wethouder Math Houben kondigt aan dat de historische uitkijktoren en de kabelbaan terugkomen in het Schutterspark. Hij schrijft dat in de gemeentelijke verantwoordingskrant die deze week is verschenen.

Volgens de bestuurder zal het hele park worden opgeknapt. De ingang wordt verplaatst naar een plek dicht bij de Buitenring. Met de ingrijpende renovatie hoopt de gemeente 400.000 bezoekers naar het Schutterspark te lokken.

Geen entree
Het is volgens wethouder Hugo Janssen niet de bedoeling dat bezoekers entree gaan betalen. Mensen die naar het park komen, zullen hun geld vrijelijk kunnen besteden aan het huren van een bootje of de plaatselijke horeca.

Gezinsattracties
Volgens de woordvoerder van de gemeente Brunssum biedt het Schutterspark meer dan genoeg ruimte voor 400.000 bezoekers. "Het gaat om een bebost gebied en een recreatiegebied waar nu al veel gezinsattracties zijn te vinden. Alles bij elkaar enkele hectare groot en we rekenen erop dat het hele jaar door volk komt. Dat zijn er dan een paar duizend per week."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen