Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutterspark Brunssum moet toeristenknaller worden

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 22:36

Het Schutterspark in Brunssum wordt opgeknapt en moet jaarlijks 400.000 betalende bezoekers lokken.

Dat meldt lokale omroep ZO-NWS woensdag.

Uitkijktoren en kabelbaan
Wethouder Math Houben kondigt aan dat de historische uitkijktoren en de kabelbaan terugkomen in het Schutterspark. Hij schrijft dat in de gemeentelijke verantwoordingskrant die deze week is verschenen.

Volgens de bestuurder zal het hele park worden opgeknapt. De ingang wordt verplaatst naar een plek dicht bij de Buitenring. Met de ingrijpende renovatie hoopt de gemeente 400.000 bezoekers naar het Schutterspark te lokken.

Geen entree
Het is volgens wethouder Hugo Janssen niet de bedoeling dat bezoekers entree gaan betalen. Mensen die naar het park komen, zullen hun geld vrijelijk kunnen besteden aan het huren van een bootje of de plaatselijke horeca.

Gezinsattracties
Volgens de woordvoerder van de gemeente Brunssum biedt het Schutterspark meer dan genoeg ruimte voor 400.000 bezoekers. "Het gaat om een bebost gebied en een recreatiegebied waar nu al veel gezinsattracties zijn te vinden. Alles bij elkaar enkele hectare groot en we rekenen erop dat het hele jaar door volk komt. Dat zijn er dan een paar duizend per week."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen