OLS Sevenum (2 okt 2019)

Niet te missen: de Online Limburgs Schuttersfeest-app

Het Oud Limburgs Schuttersfeest gaat in 2020 door de coronapandemie niet door, maar online mag de buks alsnog uit de kast worden getrokken.

Limburgs Dames Schuttersfeest
Na OLS en ZLF ook het Dames Schuttersfeest uitgesteld

Na de twee grote Limburgse schuttersfeesten Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) heeft nu ook de organisatie van het LDS (Limburgs Dames Schuttersfeest) besloten om een jaar op te schuiven.

'Geef carnaval en schutterijen lager btw-tarief'

De VVD in de Tweede Kamer wil dat carnavalsverenigingen, harmonieën en schutterijen het lage btw-tarief van 9 procent mogen hanteren in plaats van de nu geldende 21 procent.

OLS 2019: laagste aantal schutterijen in 10 jaar

Aan het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum doen komende zomer 144 schutterijen en gildes uit Nederlands- en Belgisch-Limburg mee. Dat is het laagste aantal deelnemers in 10 jaar.

Primeur voor Susteren: mobiele kogelvangers voor schutterij

Schutterij Sint Petrus & Paulus uit Susteren-Heide heeft de primeur met het gebruik van mobiele kogelvangers.

Animo voor Dames Schuttersfeest neemt af

Het aantal deelnemers aan het Dames Schuttersfeest neemt af. Zaterdag wordt in Haelen voor de 26e keer door de vrouwen gekaveld om d'n Ut.

Video: Drukte op Zuid-Limburgs Federatiefeest in Voerendaal

Meer dan 50 schutterijen doen mee aan het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF).

Voorbereidingen OLS 2018 dinsdag al van start

Schutterij Sint Servatius en de burgemeester van Kinrooi starten dinsdag met de voorbereidingen van het OLS 2018.

Opmerkelijk: kunstgebit gevonden op schuttersweide OLS

Schutters raken nog wel eens iets kwijt op de schuttersweide. Zo zijn er bij het OLS in Merkelbeek al enkele telefoons, paspoorten, portemonnees én zelfs een kunstgebit gevonden.

Kinderschutterijen geven startschot voor OLS

In Merkelbeek is dinsdagochtend het startschot gegeven van het Oud-Limburgs Schuttersfeest.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten