Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutterij Nattenhoven vreest einde door natuurproject

Geplaatst opwoensdag 30 december 2015 - 7:18

Schutterij Sint Hubertus in Nattenhoven vreest opheffing door het natuurproject Grensmaas.

Dit schrijft het bestuur in een brandbrief aan onder meer de gemeente Stein.

Zorgen
Het is de geplande natuurontwikkeling over de hele Maasbedding van Maastricht tot Maasgouw die Sint Hubertus ernstig zorgen baart. Na de ontgrinding komt daar verwilderde natuur met paarden en grazende runderen.

Onmogelijk
Het gebruik van de winterbedding als schootsveld en locatie voor feesttenten wordt moeilijk zo niet onmogelijk. "Dat men in het gehele gebied de natuur zijn gang zou laten gaan na afgraving was vooral aan ons nooit op deze manier gepresenteerd. Een stuk Limburgs cultureel erfgoed ondergeschikt maken aan natuurontwikkeling kan niet de bedoeling zijn", staat in de brief. Het bestuur trekt haar conclusie na gesprekken op het gemeentehuis van Stein.

Daar gaf projectleider François Verhoeven van het Consortium Grensmaas een presentatie van de afgravingen bij het gehucht Nattenhoven, die in 2017 starten.

Oplossing
Rob van Schijndel van Rivierpark Maasvallei erkent dat natuur niet echt samengaat met de schutterijen, die tijdens het schieten loden kogels gebruiken, waarvan overigens telkens 95 procent weer handmatig uit het schootsveld moet worden verwijderd. Van Schijndel zegt dat hij snel met partijen wil gaan praten over een passende oplossing en verwacht dat deze ook gevonden zal worden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven
Schutterij Sint Hubertus uit Nattenhoven stopt er mee
Eerste baken voor RivierPark Maasvallei in Elsloo onthuld
maasvallei, maas, natuur
Nederland en België maken afspraken over natuur langs Maas
Nieuw wandelevenement Maas Trek in trek
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen