Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutterij hoopt op terugkeer gestolen beeld

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 7:00

Schutterij Sint Sebastianus uit Oost-Maarland is aangeslagen door de diefstal van het beeld De Sjötter.

De vereniging had het ijzeren beeld in 2011 van kunstenaar Chrétien Tossings gekregen. Het speelt sindsdien een grote rol in het verenigingsleven in het dorp.

Grote rol
"Het beeld speelt bijvoorbeeld een grote rol bij de Bronk, de jaarlijkse sacramentsprocessie", zegt voorzitter Patrick Liebens van de schutterij. "Het is ook een gemis voor de buurt."

Niet veel waard
De diefstal begrijpt hij niet. "Het beeld is van ijzer. Daar krijg je niet veel voor." Hij denkt dat de dieven zich verkeken heb. "Het beeld is bronskleurig. Daarom dachten ze misschien dat het veel waard was." De waarde van De Sjötter is volgens de vereniging zo’n 6000 euro. "Maar dan hebben we het over de tijd die de kunstenaar eraan besteed heeft. Niet het materiaal."

Hoop
De schutterij hoopt nog steeds dat het beeld alsnog gevonden wordt. "We hopen dat de dieven het ergens dumpen als ze merken dat het weinig waarde heeft", zegt Liebens. De vereniging roept daarom de mensen op om uit te kijken naar het beeld. "Ook hebben we ijzerhandelaren in de regio benaderd om op te letten."

Het beeld stond bij een parkeerplaats op de Catharinastraat. Alleen de schoenen en het wapen zijn nog achtergebleven. Het beeld is ongeveer een meter groot.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen