Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutterij hoopt op terugkeer gestolen beeld

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 7:00

Schutterij Sint Sebastianus uit Oost-Maarland is aangeslagen door de diefstal van het beeld De Sjötter.

De vereniging had het ijzeren beeld in 2011 van kunstenaar Chrétien Tossings gekregen. Het speelt sindsdien een grote rol in het verenigingsleven in het dorp.

Grote rol
"Het beeld speelt bijvoorbeeld een grote rol bij de Bronk, de jaarlijkse sacramentsprocessie", zegt voorzitter Patrick Liebens van de schutterij. "Het is ook een gemis voor de buurt."

Niet veel waard
De diefstal begrijpt hij niet. "Het beeld is van ijzer. Daar krijg je niet veel voor." Hij denkt dat de dieven zich verkeken heb. "Het beeld is bronskleurig. Daarom dachten ze misschien dat het veel waard was." De waarde van De Sjötter is volgens de vereniging zo’n 6000 euro. "Maar dan hebben we het over de tijd die de kunstenaar eraan besteed heeft. Niet het materiaal."

Hoop
De schutterij hoopt nog steeds dat het beeld alsnog gevonden wordt. "We hopen dat de dieven het ergens dumpen als ze merken dat het weinig waarde heeft", zegt Liebens. De vereniging roept daarom de mensen op om uit te kijken naar het beeld. "Ook hebben we ijzerhandelaren in de regio benaderd om op te letten."

Het beeld stond bij een parkeerplaats op de Catharinastraat. Alleen de schoenen en het wapen zijn nog achtergebleven. Het beeld is ongeveer een meter groot.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen