Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutter voortvluchtig na Maastrichts wildwesttafereel

Geplaatst opdinsdag 21 september 2021 - 6:00

Politie en justitie hebben de jacht geopend op twee mensen die betrokken waren bij een schietpartij, afgelopen donderdagavond in het centrum van Maastricht. Eén van de mannen zou daadwerkelijk hebben geschoten.

Dat blijkt uit informatie van L1. "Vanwege het onderzoek zeggen wij hier niets over", zegt een justitiewoordvoerster.

Lees ook: Vijf mannen opgepakt na wilde achtervolging

Verhaal halen
Bronnen vertellen over een conflict tussen twee groepen, ontstaan tijdens een feest in augustus. Daar zou een man in elkaar zijn geslagen door meerdere mensen. Zijn broer ging vorige week verhaal halen in de Maastrichtse Helmstraat, waar hij de andere groep trof, maar ook hij werd mishandeld. Afgelopen donderdag dacht hij dat het conflict alsnog uitgesproken zou worden. Het liep anders.

Vuur geopend
De broer werd gevraagd achter de auto van de andere groep aan te rijden, zo heeft hij tegenover de politie verklaard. Toen die auto stopte, kwamen er plots twee mannen tevoorschijn. Zij spraken kort met de inzittenden van de eerste auto. Een van hen zou daarna op enkele meters van de auto van de broer zijn gaan staan en het vuur hebben geopend. Uit paniek heeft het doelwit naar eigen zeggen op het gas getrapt. Daarbij ramde hij de auto voor hem.

Dat leidde tot een wilde achtervolging door het centrum van Maastricht. Uiteindelijk wist de politie beide auto's klem te rijden in de Boschstraat. Er werden vijf mensen gearresteerd.

schietpartij Maastricht
Foto: Orange-Media

Duo vrijgelaten
Twee van hen zijn afgelopen weekend vrijgelaten, bevestigen justitie en advocaat Hakan Külcü. Het gaat om de broers die naar eigen zeggen slachtoffer werden van geweld van de andere groep. "Het jongere broertje was niet eens betrokken bij dit incident, maar kwam later ter plaatse en is ook meegenomen. Hij is vrijdag al vrijgelaten. Zijn broer is zondag vrijgelaten", zegt Külcü.

Poging tot moord
Die laatste heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot moord. "Hij is slachtoffer in deze zaak", zegt advocaat Külcü. "Er is gericht op hem geschoten. Dit zijn Amsterdamse praktijken. De schutter loopt gewoon nog buiten rond." De drie andere gearresteerden zijn maandag ook in vrijheid gesteld door de onderzoeksrechter. Vooralsnog ligt er tegen hen te weinig bewijs.

Twee mannen zijn voortvluchtig. Onder hen ook de schutter. Het duo had volgens hun doelwit donkere kleding aan en beide mannen droegen een pet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen