Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutter Smeets vecht voor laatste kans Tokio

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 17:44

Manon Smeets uit Belfeld strijdt dit weekend tijdens het EK om een Olympisch ticket.

Het is erop of eronder voor de sportschutter. Op het EK in het Poolse Wroclaw zijn maar twee tickets te verdienen.

Papendal
Smeets, 23 jaar, woont al vier jaar op het nationale trainingscentrum Papendal om zich zo goed mogelijk op haar sport te kunnen richten. "Het was wel wennen om hier te gaan wonen. Maar je hebt hier alle faciliteiten bij de hand, dat is geweldig." Nu lonken de Olympische Spelen voor Smeets. "Het zou een droom zijn die uitkomt."

Video: L1

Tickets
Smeets start het EK vrijdag met de teamwedstrijd. Samen met Peter Hellenbrand uit Brunssum vormt ze een team. Het is een opwarmertje voor zaterdag. Want dan start ze in de individuele wedstrijd met 75 deelnemers.

Doorschuiven
Er zijn dan wel twee tickets te verdienen maar voor Smeets is het misschien niet noodzakelijk om de finale te halen. "Als de EK-finalisten al eerder geplaatst zijn voor de spelen, schuift het ticket door naar de volgende." Daarom is het voor Smeets belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen in de finale van het EK.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen