Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutter Peter Hellenbrand wil medaille op EK in eigen land

Geplaatst opzaterdag 28 februari 2015 - 8:50

Peter Hellenbrand wil een medaille winnen op het EK luchtgeweer en luchtpistool in Nederland.

Hellenbrand kreeg landelijke bekendheid tijdens de Spelen in Londen van 2012. De schutter greep toen nipt naast een medaille op het onderdeel luchtgeweer.

Concentratieverlies
Tijdens het EK wil Hellenbrand schitteren. Bang dat hij - zoals hem op Nederlandse kampioenschappen nog wel eens gebeurd - last heeft van concentratieverlies is de 29-jarige Limburger dit keer niet. "Het NK is relaxed, er hangt minder van af. Ik ben de favoriet en bekenden komen sneller even een praatje maken. Nu gaat het om een EK-medaille, die heb ik nog niet."

EK
Het EK in Papendal begint woensdag. Hellenbrand komt pas op zaterdag voor het eerst in actie. De olympiër verschijnt individueel en als team met Danny Nikkelen en oudgediende Dick Boschman, deelnemer aan de Spelen van Sydney en Athene, aan de start.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Schutter Hellebrand zevende op Europees Kampioenschap
Olympisch schutter Hellenbrand zoekt baan
Schutter Hellenbrand wint in Luxemburg
Schietsport: Peter Hellenbrand weer Nederlands kampioen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen