Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutter Manon Smeets mikt op Olympische Spelen

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2015 - 22:34

Ze is een van de grote talenten in de schietsport: Manon Smeets uit Belfeld. Woensdag komt ze in actie op het EK luchtgeweer in Papendal.

Een eerste stapje, zo hoopt ze, richting Olympische Spelen. Ze is pas 18 jaar. Voor de schietsport is dat nog erg jong, ze doet dan ook mee bij de junioren.

Hoog gegrepen
Haar doel tijdens het EK? De finale halen op het onderdeel luchtdrukgeweer, hoewel ze beseft dat dat waarschijnlijk te hoog gegrepen is voor een debutant. "Maar ik heb de laatste tijd wel scores geschoten die misschien wel tot een finaleplaats kunnen reiken. Maar om dat dan te verwachten op zo'n toernooi... Ik ga mezelf in ieder geval geen druk opleggen, want dat werkt toch niet."

Schuttersnest
Ze komt uit een echt schuttersnest. Ze werd aangestoken door vader Danny, zelf fervent luchtgeweerschutter. "Wij mochten als kind altijd mee als hij moest schieten", vertelt Manon. Ook haar zus Pea is talentvol. Zij miste bij de senioren op een haar na het EK in eigen land.

Doel
Als ze na deze zomer klaar is met de middelbare school gaat ze, net als haar zus, trainen bij Jong Oranje in Papendal. "Daar krijg je veel meer wedstrijdervaring, je gaat naar veel meer plekken toe."
En dan is er nog die grote droom. "De Olympische Spelen in 2020. Dat is uiteindelijk wel mijn doel."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Schutter Smeets met Nederlands team derde bij Intershoot
Zilver voor Manon Smeets op ISAS Dortmund
Limburgse ereplaatsen op luchtgeweer staand
Hellenbrand naar finale EK luchtgeweer, Manon Smeets niet
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen