Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutter Hoensbroek had tumor in hoofd

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 6:24

De zaak tegen de Hoensbroekse schutter René M. (42) krijgt een opvallende wending.

De verdediging zet in op de medische toestand van M.. Een tumor in zijn hoofd zou invloed hebben op de psyche van de verdachte. Dat melden verschillende bronnen aan de Limburgse kranten

Schietpartij
M. werd op 19 november 2014 opgepakt na een wilde schietpartij met een automatisch wapen in de Hoensbroekse Ridder Hoenstraat. De tumor, die goedaardig is, drukt mogelijk tegen de hersenen van M. Daardoor zou zijn handelen beïnvloed worden, ook op de dag van de schietpartij.

Scan
Op basis van de resultaten van een mri-scan wordt besloten of de zaak herzien moet worden. Het is niet voor het eerst dat een tumor wordt ‘gebruikt’ als verdediging in een strafzaak.
In 2011 is een vrouw die eveneens een tumor in haar hoofd had en kampte met psychische stoornissen, veroordeeld tot plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis voor een jaar. Dat is de sterk afgeslankte versie van een tbs-straf.

Uitkomst
René M. hoopt op een zelfde uitkomst, zo heeft hij eerder laten weten. "Want een tbs-kliniek, daar kom je niet gauw meer uit."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM wil schietverdachte in Hoensbroek hard straffen
Politie omsingelt woning schietverdachte Hoensbroek
'Poging tot moord' voor naakte Uzi-schutter Hoensbroek
Schutter Hoensbroek had nog 30 maanden celtegoed
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen