Overslaan en naar de inhoud gaan

Schutter Hoensbroek had nog 30 maanden celtegoed

Geplaatst opdonderdag 20 november 2014 - 23:01

De man die woensdag in Hoensbroek met een Uzi-machinepistool om zich heen schoot, blijft in ieder geval nog 30 maanden vast zitten.

Die straf had de man nog te goed vanwege verboden wapenbezit en drugszaken. Daarbovenop komt nu de verdenking van poging tot doodslag, wapenbezit en het xtc-lab.

Bijeenkomst
Dat heeft burgemeester Paul Depla van Heerlen donderdagavond laten weten na een bijeenkomst met omwonenden van de Ridder Hoenstraat. Daar begon de 42-jarige man woensdagmiddag vanuit zijn woning te schieten. Daarbij werden onder meer huizen en auto's van buren geraakt. Volgens Depla moesten buren de kelder in om zichzelf in veiligheid te brengen. Bij de bijeenkomst werd de gedupeerden ook geadviseerd hoe ze kunnn proberen hun schade te verhalen.

Tikkende tijdbom
Na een politiebelegering gaf de man zich over, nadat hij eerst bijtende chemicaliën over zich heen had gegoten. Die waren afkomstig van een xtc-lab in het huis. Volgens Depla waren die chemicaliën een 'tikkende tijdbom' in de omgeving. Vanwege dat explosiegevaar werden omwonenden woensdagmiddag ook geëvacueerd. Pas in de loop van donderdag mochten zij weer naar huis.

Op slot
Tijdens de besloten bijeenkomst in MFC Gebrook zei Depla ook dat de gemeente er alles aan zal doen om te voorkomen dat de man terugkomt in zijn woning. De gemeente Heerlen wil het pand dan ook op slot doen.

Bewonersavond in Hoensbroek na tumultueuze dag in de Ridder Hoenstraat.
Video: L1
Burgemeester Paul Depla van Heerlen over de bewonersavond in Hoensbroek.
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buren drugslab Hoensbroek terug naar huis
Politie omsingelt woning schietverdachte Hoensbroek
Verwarde man in Hoensbroek schoot met Uzi om zich heen
Drugslab in woning Hoensbroek
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen