Overslaan en naar de inhoud gaan

Schurftuitbraak in Noord-Limburg, al 42 patiënten

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 7:27

Bij 42 mensen in Venlo, Tegelen en Reuver is de schurft geconstateerd. Honderden mensen, onder wie 180 patiënten en 500 medewerkers van VieCuri Medisch Centrum in Venlo, worden preventief behandeld.

Bron van de schurftuitbraak is een patiënt van het ziekenhuis in Venlo.

Medewerkers besmet
De persoon in kwestie verbleef enige tijd op de afdeling interne geneeskunde van VieCuri en was kort voor de ontdekking van de huidziekte overgeplaatst naar de revalidatieafdeling De Nieuwe Munt in Tegelen van De Zorggroep. Zowel op de afdeling in het ziekenhuis als bij De Nieuwe Munt raakten als gevolg daarvoor diverse medewerkers besmet met een mildere vorm van de huidziekte. Zij infecteerden op hun beurt weer andere collega’s, patiënten en clienten.

Lees ook: Schurft bij patiënt en medewerkers VieCuri Venlo

Situatie onder controle
Volgens de GGD is de situatie inmiddels onder controle. Alle besmette personen en mensen in hun naaste omgeving zijn behandeld of onder behandeling. Daarnaast zijn mensen die risico lopen preventief behandeld. "Mensen die niet zijn opgeroepen zijn voor een behandeling zouden zich in principe geen zorgen hoeven te maken", aldus een GGD-woordvoerder.

Ziekte is niet gevaarlijk
De GGD benadrukt dat schurft niet gevaarlijk is. De huidziekte duikt vaker op in Nederland en is enkel heel vervelend. Het wordt veroorzaakt door de schurftmijt die alleen bij veelvuldig en lang huidcontact overgaan naar een nieuwe gastheer. De uitwerpselen van de mijt veroorzaken huiduitslag en jeuk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

GGD waarschuwt vrijwilligers voor schurft bij vluchtelingen
Uitbraak van schurft op universiteit Maastricht
Schurftuitbraak in noodopvang Reuver
Nieuwe zorgcomplexen in Sevenum en Tegelen
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen