Overslaan en naar de inhoud gaan

Schurftuitbraak in noodopvang Reuver

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2015 - 17:59

Vanwege een uitbraak van schurft zijn hulpdiensten vrijdagavond massaal uitgerukt naar de noodopvang voor asielzoekers, die is ingericht in sporthal De Schans in Reuver.

In eerste instantie werd gedacht dat 30 vluchtelingen zouden zijn getroffen door de besmettelijke huidziekte. In de loop van de avond bleek het echter om 9 mensen te gaan. Alle patiënten komen uit Eritrea.

Onder controle
De GGD is ter plekke om te kijken hoe de uitbraak kan worden aangepakt. Volgens de gezondheidsdienst worden de besmette patiënten behandeld en is de situatie onder controle. Van de 170 vluchtelingen in Reuver komen er 48 uit Eritrea, zij krijgen allemaal medicatie tegen schurft. De andere vluchtelingen in het centrum komen uit Syrië, van hen is niemand besmet. De Syrische en Ertitrese vluchtelingen worden in de sporthal apart gehouden.

Besmet
Eerder deze week werd de ziekte al bij twee vluchtelinen uit Eritrea vastgesteld. De vluchtelingen zaten toen nog in Swalmen. Vrijdagmiddag bleek dat de ziekte zich had verspreid onder de andere asielzoekers. Eerder op de dag zei de GGD Limburg-Noord nog dat er geen risico was op schurft bij de noodopvang.

Lees ook: Geen risico op schurft bij vluchtelingenopvang Reuver

Swalmen
In de hal aan de Bosdaellaan worden vanaf vrijdag 170 vluchtelingen opgevangen. De bedoeling is dat ze er 72 uur zullen blijven. De vluchtelingen komen uit Swalmen, waar ze de afgelopen drie dagen werden opgevangen.

De aankomst van de ongeveer 200 vluchtelingen bij sporthal De Schans in Reuver
Foto: M. Bussers/SK-Media

Lees ook: Crisisopvang in sporthal De Schans in Reuver

Jeuk
Schurft is een besmettelijke huidziekte, die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Het is een vervelende, maar geen ernstige ziekte, De aandoening is goed te behandelen. Het is belangrijk dat mensen in de directe omgeving van de patiënt met schurft meebehandeld worden, ook wanneer zij helemaal geen jeuk of huidafwijkingen hebben.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Uitbraak schurft in asielopvang Weert
'Geen risico op schurft bij vluchtelingenopvang Reuver'
GGD waarschuwt vrijwilligers voor schurft bij vluchtelingen
Burgemeester Beesel licht plannen opvang vluchtelingen toe
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen