Souvenir 1 van Jan Rothuizen in Heerlen (27 jun 2020)

Heerlense leegstand wordt kunst

Het is een lang bestaand probleem: leegstand in het centrum van Heerlen. Toch vindt Jan Rothuizen dat we dat op een andere manier moeten bekijken. Hij maakte een kunstinstallatie over het centrum van Heerlen, die te bezichtigen is in de vitrine van SCHUNCK Glaspaleis.

Openingsweekend Basquiat lokt honderden bezoekers

Het openingsweekend van de Basquiat-tentoonstelling heeft ruim 300 bezoekers naar SCHUNK in Heerlen gelokt.

Video: Koningin Máxima spuit graffiti in Heerlen

Koninklijk bezoek in Heerlen: koningin Máxima heeft donderdagmorgen de tentoonstelling over de New Yorkse kunstenaar Basquiat in SCHUNCK geopend.

L1mburg Centraal: investeren in toerisme Zuid-Limburg

Dinsdag in L1mburg Centraal: gemeenten komen met plan voor forse injectie in het toerisme in Zuid-Limburg, kasteelruïne in Valkenburg moet hipper worden en meer Limburgs nieuws...

Expositie Basquiat enorme beveiligingsklus voor SCHUNCK

Cultuurcentrum SCHUNCK in Heerlen heeft een enorme kluif aan de beveiliging van een expositie met werk van Jean-Michel Basquiat.

Koningin Máxima in het nieuwe jaar naar Heerlen

Koningin Máxima bezoekt 31 januari een tentoonstelling in museum SCHUNCK in Heerlen.

Mondriaan Fonds steunt drie Limburgse musea

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht, De Domijnen in Sittard en het Heerlense Schunck krijgen elk een bijdrage van het Mondriaan Fonds om kunst aan te kopen.

Poppenhuizen-expositie voor goed doel in Schunck

Schunck in Heerlen opent donderdag een tentoonstelling met poppenhuizen. Achttien architecten maakten ieder een exemplaar voor kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte.

Studente verliest kostbare viool van Heerlense muziekleraar

Net die ene keer dat de Heerlense viooldocent Theo Mazajchik zijn kostbare viool uitleende aan een student, ging het mis. Want nu is de muziekleraar van Schunck* in Heerlen zijn strijkinstrument kwijt.

Sanne Vaassen wint Parkstad Limburg Prijs

Sanne Vaassen uit Sittard heeft zaterdag de Parkstad Limburg Prijs gewonnen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten