Overslaan en naar de inhoud gaan

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 11:11

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur & Milieu) heeft de buschauffeur die donderdag de eerste rit door de nieuwe tunnel bij Maastricht filmde aangesproken op zijn gedrag.

Een van de journalisten die met de minister meereed in de bus maakte een foto van de chauffeur, terwijl die met zijn mobiel zat te filmen.

Duim
De foto was des te opmerkelijker, omdat de minister erop - met haar rug naar de buschauffeur - haar duim omhoog steekt. Dat was omdat de fotograaf daarom vroeg, aldus Schultz. "Natuurlijk is het niet goed dat de chauffeur op zijn telefoon zit tijdens het rijden. Ik heb hem ook aangesproken, gezegd dat het gevaarlijk is en dat hij het voor de veiligheid weg moest doen. Dat heeft hij ook gedaan."

Politie
Verder laat ook de politie Limburg op Twitter weten de filmende chauffeur aan te spreken op zijn rijgedrag. De man lijkt dus geen boete te krijgen.

Lees ook: Busbedrijf zegt sorry voor filmende chauffeur in A2-tunnel

Excuses
Busbedrijf Munckhof noemde het gedrag van de chauffeur "onacceptabel'"en zei het "ten zeerste" te betreuren. Of de chauffeur een boete tegemoet kan zien kon de politie nog niet zeggen.

Lees ook: A2-tunnel nu volledig open

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

A2-tunnel Maastricht
Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht
Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend
Busbedrijf zegt sorry voor filmende chauffeur in A2-tunnel
Extra rijstrook voor A2-tunnel in gebruik genomen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen