Overslaan en naar de inhoud gaan

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 11:11

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur & Milieu) heeft de buschauffeur die donderdag de eerste rit door de nieuwe tunnel bij Maastricht filmde aangesproken op zijn gedrag.

Een van de journalisten die met de minister meereed in de bus maakte een foto van de chauffeur, terwijl die met zijn mobiel zat te filmen.

Duim
De foto was des te opmerkelijker, omdat de minister erop - met haar rug naar de buschauffeur - haar duim omhoog steekt. Dat was omdat de fotograaf daarom vroeg, aldus Schultz. "Natuurlijk is het niet goed dat de chauffeur op zijn telefoon zit tijdens het rijden. Ik heb hem ook aangesproken, gezegd dat het gevaarlijk is en dat hij het voor de veiligheid weg moest doen. Dat heeft hij ook gedaan."

Politie
Verder laat ook de politie Limburg op Twitter weten de filmende chauffeur aan te spreken op zijn rijgedrag. De man lijkt dus geen boete te krijgen.

Lees ook: Busbedrijf zegt sorry voor filmende chauffeur in A2-tunnel

Excuses
Busbedrijf Munckhof noemde het gedrag van de chauffeur "onacceptabel'"en zei het "ten zeerste" te betreuren. Of de chauffeur een boete tegemoet kan zien kon de politie nog niet zeggen.

Lees ook: A2-tunnel nu volledig open

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

A2-tunnel Maastricht
Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht
Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend
Busbedrijf zegt sorry voor filmende chauffeur in A2-tunnel
Extra rijstrook voor A2-tunnel in gebruik genomen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen