Overslaan en naar de inhoud gaan

Schultz: Filmende buschauffeur aangesproken op mobiel

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 11:11

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur & Milieu) heeft de buschauffeur die donderdag de eerste rit door de nieuwe tunnel bij Maastricht filmde aangesproken op zijn gedrag.

Een van de journalisten die met de minister meereed in de bus maakte een foto van de chauffeur, terwijl die met zijn mobiel zat te filmen.

Duim
De foto was des te opmerkelijker, omdat de minister erop - met haar rug naar de buschauffeur - haar duim omhoog steekt. Dat was omdat de fotograaf daarom vroeg, aldus Schultz. "Natuurlijk is het niet goed dat de chauffeur op zijn telefoon zit tijdens het rijden. Ik heb hem ook aangesproken, gezegd dat het gevaarlijk is en dat hij het voor de veiligheid weg moest doen. Dat heeft hij ook gedaan."

Politie
Verder laat ook de politie Limburg op Twitter weten de filmende chauffeur aan te spreken op zijn rijgedrag. De man lijkt dus geen boete te krijgen.

Lees ook: Busbedrijf zegt sorry voor filmende chauffeur in A2-tunnel

Excuses
Busbedrijf Munckhof noemde het gedrag van de chauffeur "onacceptabel'"en zei het "ten zeerste" te betreuren. Of de chauffeur een boete tegemoet kan zien kon de politie nog niet zeggen.

Lees ook: A2-tunnel nu volledig open

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

A2-tunnel Maastricht
Minister als eerste door A2-tunnel Maastricht
Vergunning voor openstelling A2-tunnel verleend
Busbedrijf zegt sorry voor filmende chauffeur in A2-tunnel
Extra rijstrook voor A2-tunnel in gebruik genomen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen