Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuldigen boombrand Weert melden zich bij politie

Geplaatst opvrijdag 9 juli 2021 - 15:15

Vier jongeren hebben zich bij de politie gemeld naar aanleiding van de brand in een monumentale boom in Weert.

De ouders van het viertal zijn ondertussen op de hoogte gesteld. Ook heeft de politie de gemeente Weert laten weten dat de vier zich gemeld hebben. Afhankelijk van de schade aan de boom neemt de politie vervolgstappen.

Lees ook: Gieter en drone blussen brandende stokoude beukenboom

Krantenbezorger
De binnenholte van de beuk uit 1900 stond in de nacht van woensdag op donderdag in brand. Een alerte krantenbezorger zag het rond 05:30 uur en schakelde de hulp in van een buurtbewoner. Die rolde direct zijn tuinslang uit om het vuur in de uitgeholde beuk te doven. Later moest de brandweer er nog een keer aan te pas komen omdat de boom nog smeulde van binnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen