Overslaan en naar de inhoud gaan

Schrouff: 'Eindelijk een serieuze kandidaat-koper voor Roda'

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 12:38

Frits Schrouff is opgelucht dat er eindelijk een serieuze kandidaat is die Roda JC wil overnemen. Dat zegt de clubeigenaar in gesprek met L1.

De afgelopen maanden is Schrouff tientallen keren benaderd door allerlei partijen. Schrouff werd er af en toe een beetje verdrietig van, zegt hij, omdat hij geen vertrouwen had in deze kandidaat-kopers. Zelfs maandagavond werd hij nog benaderd door mensen die zijn aandelen willen overnemen.

Vertrouwen
In de partij waarmee nu serieus wordt gesproken, heeft Schrouff wel vertrouwen. Omdat er geheimhoudingsplicht is afgesproken, mag hij er niet veel over zeggen. "Maar ik heb vertrouwen in deze man, die zich enkele weken geleden meldde. We hopen aan het einde van de week tot een intentieverklaring te komen," zo zegt Schrouff.

Lees ook: Mondeling akkoord Schrouff met nieuwe eigenaar Roda JC

Tijd dringt
Schrouff beseft dat de tijd dringt omdat er uiterlijk 15 juni een begroting bij de KNVB moet liggen waarmee Roda moet aantonen dat de club voldoende geld heeft om komend seizoen niet in de financiële problemen te komen. "Daarom moet er over twee weken een handtekening staan", zegt Schrouff. Er is op dit moment een tekort van 900.000 euro en dat bedrag zou door de nieuwe eigenaar gedekt moeten worden. Toch wil Schrouff meer garanties van de toekomstige nieuwe eigenaar. "Ik wil een garantie voor de komende drie tot vier jaar, zodat Roda langzaam weer kan bouwen aan een gezonde toekomst."

Gratis
Als de overname doorgaat, krijgt de nieuwe eigenaar 79 procent van de aandelen in handen. Schrouff hoeft er geen euro voor. "Want anders schiet de club er nog niks mee op", zegt hij. De 79-jarige Landgraafse zakenman heeft de afgelopen jaren al 19 miljoen euro in de club gestopt.

Kapitein
Mocht de deal met de geheime kandidaat om de een of andere reden toch niet doorgaan, dan laat Schrouff de club niet in de steek, zegt hij. "Misschien moet ik weer gaan werken om nog wat geld te verzamelen om het toch nog draaiende te houden", zegt Schrouff. "Ik ga als kapitein van het schip als laatste van boord."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen