Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schrouff: 'Eindelijk een serieuze kandidaat-koper voor Roda'

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 12:38

Frits Schrouff is opgelucht dat er eindelijk een serieuze kandidaat is die Roda JC wil overnemen. Dat zegt de clubeigenaar in gesprek met L1.

De afgelopen maanden is Schrouff tientallen keren benaderd door allerlei partijen. Schrouff werd er af en toe een beetje verdrietig van, zegt hij, omdat hij geen vertrouwen had in deze kandidaat-kopers. Zelfs maandagavond werd hij nog benaderd door mensen die zijn aandelen willen overnemen.

Vertrouwen
In de partij waarmee nu serieus wordt gesproken, heeft Schrouff wel vertrouwen. Omdat er geheimhoudingsplicht is afgesproken, mag hij er niet veel over zeggen. "Maar ik heb vertrouwen in deze man, die zich enkele weken geleden meldde. We hopen aan het einde van de week tot een intentieverklaring te komen," zo zegt Schrouff.

Lees ook: Mondeling akkoord Schrouff met nieuwe eigenaar Roda JC

Tijd dringt
Schrouff beseft dat de tijd dringt omdat er uiterlijk 15 juni een begroting bij de KNVB moet liggen waarmee Roda moet aantonen dat de club voldoende geld heeft om komend seizoen niet in de financiële problemen te komen. "Daarom moet er over twee weken een handtekening staan", zegt Schrouff. Er is op dit moment een tekort van 900.000 euro en dat bedrag zou door de nieuwe eigenaar gedekt moeten worden. Toch wil Schrouff meer garanties van de toekomstige nieuwe eigenaar. "Ik wil een garantie voor de komende drie tot vier jaar, zodat Roda langzaam weer kan bouwen aan een gezonde toekomst."

Gratis
Als de overname doorgaat, krijgt de nieuwe eigenaar 79 procent van de aandelen in handen. Schrouff hoeft er geen euro voor. "Want anders schiet de club er nog niks mee op", zegt hij. De 79-jarige Landgraafse zakenman heeft de afgelopen jaren al 19 miljoen euro in de club gestopt.

Kapitein
Mocht de deal met de geheime kandidaat om de een of andere reden toch niet doorgaan, dan laat Schrouff de club niet in de steek, zegt hij. "Misschien moet ik weer gaan werken om nog wat geld te verzamelen om het toch nog draaiende te houden", zegt Schrouff. "Ik ga als kapitein van het schip als laatste van boord."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen