Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schrouff: 'Eindelijk een serieuze kandidaat-koper voor Roda'

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 12:38

Frits Schrouff is opgelucht dat er eindelijk een serieuze kandidaat is die Roda JC wil overnemen. Dat zegt de clubeigenaar in gesprek met L1.

De afgelopen maanden is Schrouff tientallen keren benaderd door allerlei partijen. Schrouff werd er af en toe een beetje verdrietig van, zegt hij, omdat hij geen vertrouwen had in deze kandidaat-kopers. Zelfs maandagavond werd hij nog benaderd door mensen die zijn aandelen willen overnemen.

Vertrouwen
In de partij waarmee nu serieus wordt gesproken, heeft Schrouff wel vertrouwen. Omdat er geheimhoudingsplicht is afgesproken, mag hij er niet veel over zeggen. "Maar ik heb vertrouwen in deze man, die zich enkele weken geleden meldde. We hopen aan het einde van de week tot een intentieverklaring te komen," zo zegt Schrouff.

Lees ook: Mondeling akkoord Schrouff met nieuwe eigenaar Roda JC

Tijd dringt
Schrouff beseft dat de tijd dringt omdat er uiterlijk 15 juni een begroting bij de KNVB moet liggen waarmee Roda moet aantonen dat de club voldoende geld heeft om komend seizoen niet in de financiële problemen te komen. "Daarom moet er over twee weken een handtekening staan", zegt Schrouff. Er is op dit moment een tekort van 900.000 euro en dat bedrag zou door de nieuwe eigenaar gedekt moeten worden. Toch wil Schrouff meer garanties van de toekomstige nieuwe eigenaar. "Ik wil een garantie voor de komende drie tot vier jaar, zodat Roda langzaam weer kan bouwen aan een gezonde toekomst."

Gratis
Als de overname doorgaat, krijgt de nieuwe eigenaar 79 procent van de aandelen in handen. Schrouff hoeft er geen euro voor. "Want anders schiet de club er nog niks mee op", zegt hij. De 79-jarige Landgraafse zakenman heeft de afgelopen jaren al 19 miljoen euro in de club gestopt.

Kapitein
Mocht de deal met de geheime kandidaat om de een of andere reden toch niet doorgaan, dan laat Schrouff de club niet in de steek, zegt hij. "Misschien moet ik weer gaan werken om nog wat geld te verzamelen om het toch nog draaiende te houden", zegt Schrouff. "Ik ga als kapitein van het schip als laatste van boord."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen