Overslaan en naar de inhoud gaan

Schroijen matchwinner voor MVV bij Telstar

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:51

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen heeft MVV direct drie punten weten te pakken. In Velsen werd Telstar met de kleinst mogelijke score afgetroefd: 0-1.

De formatie van Ron Elsen spoelde daarmee de vervelende nasmaak van de 0-2 thuisnederlaag tegen FC Oss behoorlijk weg.

​Leeg doel
MVV had het in de openingsfase al lastig tegen het offensieve Telstar, dat via Ryan Seager, Donny van Iperen en Jordie van der Laan eigenlijk al snel afstand had kunnen nemen van de Sterrendragers. MVV kwam moeilijk onder de druk uit, maar kreeg via Joeri Schroijen toch een riante kans op de openingstreffer. De linkspoot miste echter voor een zo goed als leeg doel.

Paal
Op slag van rust solliciteerde het verder niet groots spelende MVV, op het moment dat het water met bakken uit de lucht viel, wederom nadrukkelijk naar een goal. Telstar-doelman Sven van der Maaten stopte eerst een poging van Shermar Martina, waarna Asumah Abubakar oog-in-oog met de keeper een 100%-mogelijkheid niet wist te verzilveren: het schot van de buitenspeler spatte uiteen op de paal.

Manco
Het missen van reuzenkansen bleek ook vroeg in de tweede helft het grote manco van de Maastrichtenaren. Koen Kostons schoof eerst, vrij voor keeper Van der Maaten, naast, om enkele minuten later het aluminium te teisteren: ditmaal schoot de spits de bal op de paal. Telstar hield daardoor hoop op een goed resultaat.

Schroijen
Een kwartier voor tijd was de 0-1 dan toch een feit: Joeri Schroijen wist een afvallende bal ditmaal wel binnen te schieten. Het betekende dat Telstar in de slotfase risico's moest nemen, maar de MVV-defensie hield relatief overtuigend stand en zag Pieter Nys zelfs nog een uitgelezen kans op de 0-2 missen. Aan de kant van Telstar moest Rodney Cabral zelfs nog met rood het veld verlaten.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen