Overslaan en naar de inhoud gaan

Schroijen matchwinner voor MVV bij Telstar

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:51

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen heeft MVV direct drie punten weten te pakken. In Velsen werd Telstar met de kleinst mogelijke score afgetroefd: 0-1.

De formatie van Ron Elsen spoelde daarmee de vervelende nasmaak van de 0-2 thuisnederlaag tegen FC Oss behoorlijk weg.

Leeg doel
MVV had het in de openingsfase al lastig tegen het offensieve Telstar, dat via Ryan Seager, Donny van Iperen en Jordie van der Laan eigenlijk al snel afstand had kunnen nemen van de Sterrendragers. MVV kwam moeilijk onder de druk uit, maar kreeg via Joeri Schroijen toch een riante kans op de openingstreffer. De linkspoot miste echter voor een zo goed als leeg doel.

Paal
Op slag van rust solliciteerde het verder niet groots spelende MVV, op het moment dat het water met bakken uit de lucht viel, wederom nadrukkelijk naar een goal. Telstar-doelman Sven van der Maaten stopte eerst een poging van Shermar Martina, waarna Asumah Abubakar oog-in-oog met de keeper een 100%-mogelijkheid niet wist te verzilveren: het schot van de buitenspeler spatte uiteen op de paal.

Manco
Het missen van reuzenkansen bleek ook vroeg in de tweede helft het grote manco van de Maastrichtenaren. Koen Kostons schoof eerst, vrij voor keeper Van der Maaten, naast, om enkele minuten later het aluminium te teisteren: ditmaal schoot de spits de bal op de paal. Telstar hield daardoor hoop op een goed resultaat.

Schroijen
Een kwartier voor tijd was de 0-1 dan toch een feit: Joeri Schroijen wist een afvallende bal ditmaal wel binnen te schieten. Het betekende dat Telstar in de slotfase risico's moest nemen, maar de MVV-defensie hield relatief overtuigend stand en zag Pieter Nys zelfs nog een uitgelezen kans op de 0-2 missen. Aan de kant van Telstar moest Rodney Cabral zelfs nog met rood het veld verlaten.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen