Overslaan en naar de inhoud gaan

Schröder: 'Tokio zie ik als een vijfde Grandslam'

Geplaatst opdinsdag 17 augustus 2021 - 13:30

Rolstoeltennisser Sam Schröder ziet het paralympisch toernooi in Tokio als een vijfde Grandslamtoernooi.

Schröder is door zijn goede prestaties van de afgelopen tijd één van de medaillekandidaten op het rolstoeltennistoernooi in Tokio.

Vier finales in één jaar
Bij de laatste vier Grandslams wist hij telkens de finale te halen. Bij de US Open nam hij de titel ook mee naar huis.

Video: L1

Vijfde Grandslam
Schröder wil niet te veel druk op zichzelf leggen. "Ik zie dit toernooi als een vijfde Grandslam. Ik heb de afgelopen periode bij alle grote toernooien goed kunnen presteren. Dat wil ik nu uiteraard ook doen", zegt Schröder tegen L1.

Twee kansen op eremetaal
Samen met zijn trainer Joop Broens heeft de uit Geleen afkomstige Schröder gericht naar deze periode toegewerkt. "De realiteit is dat Sam door zijn prestaties van de afgelopen tijd kandidaat is om met twee stuks eremetaal huiswaarts te keren", geeft Broens aan.

Schröder speelt zowel in het enkelspel als ook in het dubbelspel. In het dubbel speelt hij samen met zijn tennispartner Niels Vink.

Nummer 2 van de wereld
De 21-jarige Schröder is op dit moment de nummer twee van de wereldranglijst. Zijn grootste overwinning tot nu toe was op 13 september 2020, toen hij tijdens zijn Grandslamdebuut de jarenlange ranglijstleider Dylan Alcott versloeg tijdens de finale van het US Open.

Lees ook: Eerste Grand Slam-titel voor Sam Schröder

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen