Overslaan en naar de inhoud gaan

Schröder strijdt zaterdag om tweede gouden plak in Tokio

Geplaatst opdonderdag 2 september 2021 - 13:32

De paralympische finale van rolstoeltennisser Sam Schröder in het enkelspel is verplaatst van donderdag naar zaterdag.

De quad-rolstoeltennisser uit Geleen krijgt wat extra rust in de aanloop naar zijn tweede eindstrijd in Tokio, waar de rolstoeltennissers de afgelopen dagen met een overvol programma te maken kregen.

Alcott
Schröder speelt in de finale tegen de nummer één van de wereld, de Australiër Dylan Alcott. Woensdag stuitte Schröder samen met Niels Vink ook al op Alcott - en Heath Davidson - in de dubbelfinale. Schröder en Vink grepen in die eindstrijd het goud: 6-4, 6-3.

Lees ook: Sam Schröder pakt goud in dubbelspel

Vierde goud?
De rolstoeltennisser, die debuteert op de Paralympische Spelen, kan Limburg zaterdag de vierde gouden medaille van deze Spelen bezorgen. Eerder legde handbiker Mitch Valize uit Heerlen al beslag op twee gouden plakken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen