Overslaan en naar de inhoud gaan

Schröder strijdt zaterdag om tweede gouden plak in Tokio

Geplaatst opdonderdag 2 september 2021 - 13:32

De paralympische finale van rolstoeltennisser Sam Schröder in het enkelspel is verplaatst van donderdag naar zaterdag.

De quad-rolstoeltennisser uit Geleen krijgt wat extra rust in de aanloop naar zijn tweede eindstrijd in Tokio, waar de rolstoeltennissers de afgelopen dagen met een overvol programma te maken kregen.

Alcott
Schröder speelt in de finale tegen de nummer één van de wereld, de Australiër Dylan Alcott. Woensdag stuitte Schröder samen met Niels Vink ook al op Alcott - en Heath Davidson - in de dubbelfinale. Schröder en Vink grepen in die eindstrijd het goud: 6-4, 6-3.

Lees ook: Sam Schröder pakt goud in dubbelspel

Vierde goud?
De rolstoeltennisser, die debuteert op de Paralympische Spelen, kan Limburg zaterdag de vierde gouden medaille van deze Spelen bezorgen. Eerder legde handbiker Mitch Valize uit Heerlen al beslag op twee gouden plakken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen