Overslaan en naar de inhoud gaan

Schröder betrokken bij doorgaan US Open rolstoelers

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 15:01

De organisatie van de US Open heeft Sam Schröder en een aantal andere toppers in het rolstoeltennis geraadpleegd over het toernooi.

Aanvankelijk was de organisatie van plan om het toernooi voor de rolstoeltennissers niet te laten doorgaan. Zonder enig overleg was het toernooi van het programma geschrapt. De organisatie kreeg veel kritiek, niet alleen van de rolstoeltennissers maar uit de gehele tenniswereld.

Rolstoeltennissers toch welkom
De Amerikaanse tennisbond, tevens organisator van de US Open, beloofde vervolgens te onderzoeken of het toch mogelijk zou zijn om het rolstoelkampioenschap te organiseren.

Video: L1

Excuses
Tijdens het overleg met onder andere Sam Schröder, trokken de Amerikanen het boetekleed aan. Ze excuseerden zich voor de slechte communicatie. De tennissers kregen een aantal opties voorgelegd om het toernooi door te laten gaan. De spelers hebben gekozen om op dezelfde locatie als de valide toppers hun toernooi af te werken. De US Open wordt gespeeld op het USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing, in de wijk Queens van New York.

Wildcard
Sam Schröder is nog niet rechtstreeks geplaatst voor het Amerikaanse Grandslamtoernooi dat eind augustus begint. De eerste drie van de wereldranglijst zijn direct geplaatst. De tennisser uit Geleen staat op dit moment op plek nummer vier. Hij hoopt in aanmerking te komen voor een door de organisatie uit te reiken wildcard.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen