Overslaan en naar de inhoud gaan

Schröder betrokken bij doorgaan US Open rolstoelers

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 15:01

De organisatie van de US Open heeft Sam Schröder en een aantal andere toppers in het rolstoeltennis geraadpleegd over het toernooi.

Aanvankelijk was de organisatie van plan om het toernooi voor de rolstoeltennissers niet te laten doorgaan. Zonder enig overleg was het toernooi van het programma geschrapt. De organisatie kreeg veel kritiek, niet alleen van de rolstoeltennissers maar uit de gehele tenniswereld.

Rolstoeltennissers toch welkom
De Amerikaanse tennisbond, tevens organisator van de US Open, beloofde vervolgens te onderzoeken of het toch mogelijk zou zijn om het rolstoelkampioenschap te organiseren.

Video: L1

Excuses
Tijdens het overleg met onder andere Sam Schröder, trokken de Amerikanen het boetekleed aan. Ze excuseerden zich voor de slechte communicatie. De tennissers kregen een aantal opties voorgelegd om het toernooi door te laten gaan. De spelers hebben gekozen om op dezelfde locatie als de valide toppers hun toernooi af te werken. De US Open wordt gespeeld op het USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing, in de wijk Queens van New York.

Wildcard
Sam Schröder is nog niet rechtstreeks geplaatst voor het Amerikaanse Grandslamtoernooi dat eind augustus begint. De eerste drie van de wereldranglijst zijn direct geplaatst. De tennisser uit Geleen staat op dit moment op plek nummer vier. Hij hoopt in aanmerking te komen voor een door de organisatie uit te reiken wildcard.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen