Overslaan en naar de inhoud gaan

Schrijver heeft spijt van lied met transgendergrappen

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 7:58

Niet alleen de zanger, maar ook de schrijver van het carnavalslied over transgender Louisa Janssen heeft spijt.

In de tekst van het nummer wordt de realityster op de hak genomen. Met zinnen als 'voorheen Lowieke wilde een kindje. Maar Louisa is geen echte zij' en 'zwanger worden is heel makkelijk: steek hem er bij jezelf in'.

Wel zo eerlijk
Louisa ontdekte dat het lied geschreven is door Bert Pollux en plaatste dit op Facebook. "Dit is wel zo eerlijk. Ik heb het nu eenmaal geschreven. Achteraf gezien hadden we dit gewoon niet moeten doen", zegt Pollux tegen De Limburger.

Lees ook: Zanger carnavalslied over transgender Louisa bedreigd.

Waarom hij de teksten schreef die uiteindelijk voor flinke ophef zorgde, weet hij niet meer. "Het stamt al uit november. In kleine korte versjes wordt de spot met mensen gedreven. Bijvoorbeeld ook met Patricia Paay. Ik ken Janssen niet en heb ook helemaal niets tegen haar", legt de schrijver uit.

De makers van het liedje zijn van plan gezamenlijk excuses aan te bieden. Wanneer en op welke manier is nog niet bekend.

Lees hier alles over alle ophef na de grappen over Louisa Janssen.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

COC kan ook niet lachen om Venloos transgenderlied
Zanger carnavalslied over transgender Louisa bedreigd
Louisa Janssen ziedend na transgendergrappen over haar
Louisa Janssen heeft geen medelijden met bedreigde zanger
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen