Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schrijver heeft spijt van lied met transgendergrappen

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 7:58

Niet alleen de zanger, maar ook de schrijver van het carnavalslied over transgender Louisa Janssen heeft spijt.

In de tekst van het nummer wordt de realityster op de hak genomen. Met zinnen als 'voorheen Lowieke wilde een kindje. Maar Louisa is geen echte zij' en 'zwanger worden is heel makkelijk: steek hem er bij jezelf in'.

Wel zo eerlijk
Louisa ontdekte dat het lied geschreven is door Bert Pollux en plaatste dit op Facebook. "Dit is wel zo eerlijk. Ik heb het nu eenmaal geschreven. Achteraf gezien hadden we dit gewoon niet moeten doen", zegt Pollux tegen De Limburger.

Lees ook: Zanger carnavalslied over transgender Louisa bedreigd.

Waarom hij de teksten schreef die uiteindelijk voor flinke ophef zorgde, weet hij niet meer. "Het stamt al uit november. In kleine korte versjes wordt de spot met mensen gedreven. Bijvoorbeeld ook met Patricia Paay. Ik ken Janssen niet en heb ook helemaal niets tegen haar", legt de schrijver uit.

De makers van het liedje zijn van plan gezamenlijk excuses aan te bieden. Wanneer en op welke manier is nog niet bekend.

Lees hier alles over alle ophef na de grappen over Louisa Janssen.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

COC kan ook niet lachen om Venloos transgenderlied
Zanger carnavalslied over transgender Louisa bedreigd
Louisa Janssen ziedend na transgendergrappen over haar
Louisa Janssen heeft geen medelijden met bedreigde zanger
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen