Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schrijver distantieert zich van biografie over Jos van Rey

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 16:57

De schrijver van de biografie over de veroordeelde Roermondse ex-wethouder Jos van Rey is niet gelukkig met een aantal passages in het boek.

Auteur André Vermeulen distantieert zich onder meer van Van Reys' belangrijkste complottheorie die hij in het boek ontvouwt. Ook kan hij zich niet vinden in het naschrift van het boek waarin Van Rey allerlei personen en instanties ervan langs geeft.

Niet aanwezig
De biografie van Jos van Rey wordt vrijdag gepresenteerd in Roermond. De auteur is daar niet bij, zo laat hij donderdagmiddag weten.

Van Rey werd in december in hoger beroep veroordeeld vanwege ambtelijke corruptie en het lekken van geheime informatie. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar.

Veeg uit de pan
Schrijver André Vermeulen staat voor 95 procent achter het boek, maar valt over het slotstuk van de biografie. "Na veel heen en weer gepraat is besloten dat Van Rey in het naschrift een tekst onder zijn eigen naam mocht toevoegen. Hij geeft hier en daar wel wat vegen uit de pan."

Complot
In oktober 2012 viel de Rijksrecherche binnen bij Van Rey en in het Roermondse stadhuis. Volgens de politicus is dat het gevolg van een complot, zo zegt hij in het boek. Volgens Van Rey heeft gouverneur Theo Bovens (CDA) samen met de toenmalige procureur-generaal Annemarie Penn, nu burgemeester van Maastricht, de doorslag gegeven om hem te laten vervolgen.

"Dat is precies zo'n ding waarin ik niet in mee ga", aldus de schrijver. "Ik heb het uiteindelijk zo opgeschreven dat het uit zijn koker komt en niet uit mijn koker. Ik had het niet erg gevonden als die passage niet in het boek had gestaan."

Volslagen nonsens
Een woordvoerder van de burgemeester noemt deze beschuldigingen onzin. "Overigens was mevrouw Penn-te Strake niet betrokken bij de zaak Van Rey. Een collega behandelde deze zaak", zegt de woordvoerder. Ook Bovens distantieert zich van deze passage in het boek: "Dit is volslagen nonsens; pure fictie."

Van Rey was donderdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen