Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schrijver distantieert zich van biografie over Jos van Rey

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 16:57

De schrijver van de biografie over de veroordeelde Roermondse ex-wethouder Jos van Rey is niet gelukkig met een aantal passages in het boek.

Auteur André Vermeulen distantieert zich onder meer van Van Reys' belangrijkste complottheorie die hij in het boek ontvouwt. Ook kan hij zich niet vinden in het naschrift van het boek waarin Van Rey allerlei personen en instanties ervan langs geeft.

Niet aanwezig
De biografie van Jos van Rey wordt vrijdag gepresenteerd in Roermond. De auteur is daar niet bij, zo laat hij donderdagmiddag weten.

Van Rey werd in december in hoger beroep veroordeeld vanwege ambtelijke corruptie en het lekken van geheime informatie. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar.

Veeg uit de pan
Schrijver André Vermeulen staat voor 95 procent achter het boek, maar valt over het slotstuk van de biografie. "Na veel heen en weer gepraat is besloten dat Van Rey in het naschrift een tekst onder zijn eigen naam mocht toevoegen. Hij geeft hier en daar wel wat vegen uit de pan."

Complot
In oktober 2012 viel de Rijksrecherche binnen bij Van Rey en in het Roermondse stadhuis. Volgens de politicus is dat het gevolg van een complot, zo zegt hij in het boek. Volgens Van Rey heeft gouverneur Theo Bovens (CDA) samen met de toenmalige procureur-generaal Annemarie Penn, nu burgemeester van Maastricht, de doorslag gegeven om hem te laten vervolgen.

"Dat is precies zo'n ding waarin ik niet in mee ga", aldus de schrijver. "Ik heb het uiteindelijk zo opgeschreven dat het uit zijn koker komt en niet uit mijn koker. Ik had het niet erg gevonden als die passage niet in het boek had gestaan."

Volslagen nonsens
Een woordvoerder van de burgemeester noemt deze beschuldigingen onzin. "Overigens was mevrouw Penn-te Strake niet betrokken bij de zaak Van Rey. Een collega behandelde deze zaak", zegt de woordvoerder. Ook Bovens distantieert zich van deze passage in het boek: "Dit is volslagen nonsens; pure fictie."

Van Rey was donderdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen