Overslaan en naar de inhoud gaan

Schreeuwende Jules Deelder ruziet met Connie Palmen

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 6:53

Connie Palmen was aangeschoven in de talkshow van Eva Jinek om over haar Limburgse geboortegrond te praten. Maar dat liep net even anders.

Palmen, die met provinciegenoten en collega's Petra Stienen en Marcia Luyten aan tafel zat, werd keer op keer onderbroken door Jules Deelder.

Schreeuwen
De Rotterdamse schrijver liet zich behoorlijk gaan en sprak constant door andere gasten heen, tot ergernis van presentatrice Eva Jinek. Toen het minderwaardigheidscomplex van sommige Limburgers ter sprake kwam, liep het uit de hand. "Hou toch eens een keer op met dat gezeik", riep Deelder vanaf de andere kant van de tafel. De reactie van Palmen bleef niet uit. "Ik denk dat Rotterdammers een minderwaardigheidscomplex hebben, die schreeuwen altijd zo hard", beet ze haar collega-schrijver toe.

Beleefdheid
Toen Deelder er daarna nog steeds niet het zwijgen toe deed, was de maat voor Jinek vol. "Jules, alsjeblieft. Als het zo doorgaat wil ik dat het ophoudt", sprak ze streng. "Hier aan tafel is er een bepaalde beleefdheid, ik bepaal dat!" Maar de Rotterdamse schrijver ging vrolijk door. "Jij hebt nergens last van hè?", daagde hij Palmen uit. "Ja, van jou op dit moment", reageerde de schrijfster uit Sint Odiliënberg vinnig.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen