Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Schouwburg maakte geen misbruik van subsidiegeld’

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 7:52

Schouwburg Venray heeft geen misbruik van subsidiegelden gemaakt bij de overname van café De Artiest. Dat is de conclusie van Burgemeester en Wethouders na onderzoek.

De gemeenteraad oordeelde voor de zomervakantie dat dat wel het geval was.

Terugdraaien
De gemeenteraad e dan ook dat de leningen die de schouwburg had verstrekt om commerciële activiteiten te ontplooien, teruggedraaid moesten worden. De horeca in Venray mengde zich ook in de kwestie. Ze beweerde dat sprake was van oneerlijke concurrentie.

Onderzoek
Onderzoek wijst uit dat de schouwburg 200.000 euro investeerde om de exploitatie van het eigen theatercafé terug te nemen. Verder werden een krediet (150.000 euro) en een lening (100.000 euro) verstrekt.

Sponsoren
Voor de financiering is geen subsidie van de gemeente gebruikt, zo blijkt nu. Het geld komt van sponsorbijdragen van de Rabobank en pachtopbrengsten van De Artiest, dat jarenlang verhuurd werd.

Toestemming
Toch had de schouwburg toestemming moeten vragen voor het verstrekken van het geld. De gemeenteraad geeft toe dat er sprake is van een ingewikkelde kwestie, omdat commerciële en niet-commerciële zaken door elkaar heen lopen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venray in zwartboek: oneerlijke concurrentie in horeca
Wethouder Venray overleeft motie van wantrouwen
Taken wethouder Venray afgepakt
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen