Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Schouwburg maakte geen misbruik van subsidiegeld’

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 7:52

Schouwburg Venray heeft geen misbruik van subsidiegelden gemaakt bij de overname van café De Artiest. Dat is de conclusie van Burgemeester en Wethouders na onderzoek.

De gemeenteraad oordeelde voor de zomervakantie dat dat wel het geval was.

Terugdraaien
De gemeenteraad e dan ook dat de leningen die de schouwburg had verstrekt om commerciële activiteiten te ontplooien, teruggedraaid moesten worden. De horeca in Venray mengde zich ook in de kwestie. Ze beweerde dat sprake was van oneerlijke concurrentie.

Onderzoek
Onderzoek wijst uit dat de schouwburg 200.000 euro investeerde om de exploitatie van het eigen theatercafé terug te nemen. Verder werden een krediet (150.000 euro) en een lening (100.000 euro) verstrekt.

Sponsoren
Voor de financiering is geen subsidie van de gemeente gebruikt, zo blijkt nu. Het geld komt van sponsorbijdragen van de Rabobank en pachtopbrengsten van De Artiest, dat jarenlang verhuurd werd.

Toestemming
Toch had de schouwburg toestemming moeten vragen voor het verstrekken van het geld. De gemeenteraad geeft toe dat er sprake is van een ingewikkelde kwestie, omdat commerciële en niet-commerciële zaken door elkaar heen lopen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venray in zwartboek: oneerlijke concurrentie in horeca
Wethouder Venray overleeft motie van wantrouwen
Taken wethouder Venray afgepakt
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen