Overslaan en naar de inhoud gaan

Schouw Brunssummerheide met Brech afgerond

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 13:15

Jos Brech en de familie van Nicky Verstappen waren dinsdag vanaf 10:00 uur op de Brunssummerheide voor de schouw, waarbij de rechters zelf een kijkje gingen nemen op de plaats delict.

Even na 13:30 uur was de schouw afgelopen en kort daarna verliet de groep de Brunssummerheide.

Vergissing
Rond 11:50 uur meldde het Openbaar Ministerie Limburg (OM) al dat de schouw ten einde was, maar dat bleek een vergissing. Het gezelschap had zich verplaatst naar een andere schouwlocatie, zo liet het OM weten.

Jos Brech arriveert rond 10:00 uur bij de Brunssummerheide

Verhaal navertellen
Brech wordt door justitie gezien als degene die het verhaal kan vertellen over de verdwijning, de dood en de vondst van het lichaam van de toen elfjarige Nicky Verstappen. Hij wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en ombrengen van de jongen in augustus 1998.

Militairen
Naast rechters en officieren van justitie was Brech samen met de familie van Verstappen op de Brunssummerheide. Ook de advocaat van Brech en Peter R. de Vries waren aanwezig bij de schouw. Het gebied wordt nog tot 18:00 uur beveiligd door tientallen militairen en politieagenten.

Natuurgebied
Voor de schouw werd de Brunssummerheide afgezet. Er gold een noodverordening voor het gehele natuurgebied. Toch waren er plekken waar mensen wel mochten komen. Wanneer agenten iemand daar wegstuurden, was diegene echter wel verplicht het gebied te verlaten. Een specifieker gebied werd maandagavond al afgezet met rood lint. Dat was verboden terrein voor iedereen die geen onderdeel was van de schouw. Mensen die het gebied toch zouden betreden, zouden worden aangehouden. Ook mediapartijen waren niet welkom.

De politie liet dinsdagmorgen weten dat de nacht rustig is verlopen. 'Er hebben zich geen incidenten voorgedaan', laat de politie weten.

De noodverordening geldt voor het hele 'blauwe gebied', het 'rode gebied' is met lint afgezet.
Foto: Politie Limburg

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen