Overslaan en naar de inhoud gaan

Schotse Hooglanders Schinveld dood na eten taxus

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2015 - 17:12

In Schinveld zijn zeker zes Schotse Hooglanders vrijdagmiddag overleden, na het eten van taxus. Dat meldt Natuurmonumenten.

De beesten waren uitgebroken en hadden gegeten van een taxushaag. Volgens Niki Jasper van Natuurmonumenten is de omheining van de dieren opengeknipt door vandalen.

Dramatisch
"We hebben vaker last van vernielingen in de Schinveldse bossen, zoals het openknippen van het raster. De Hooglanders breken wel eens vaker uit, maar het is nog nooit zo dramatisch geweest. Nu heeft het natuurlijk heel vervelend uitgepakt voor de dieren. De mensen knippen het open, maar waarom dat weten we niet", zegt Jasper op L1 Radio.

Giftig
Taxus is giftig voor mens en dier.
De Hooglanders lopen normaal rond in natuurgebied de Schinveldse bossen. Volgens Natuurmonumenten lopen er ongeveer 80 runderen rond. Dit zijn zowel volwassen dieren als jonge dieren. Het is nog onduidelijk hoeveel dieren van de giftige plant hebben gegeten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Niet meer Schotse hooglanders overleden in Schinveld
Slachtoffer Schotse hooglander: 'Ik durf er niet meer langs'
Thea en Max moeten zorgen voor nageslacht in Schinveld
Awacs moet ruimte krijgen boven Schinveldse Es
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen